marți, februarie 12, 2008

MILITARII VOR PUTEA SĂ-ŞI IA ARMA ACASĂ ŞI SĂ TRAGĂ CU EA FĂRĂ SOMAŢIE

Militarii vor avea dreptul să-şi ia armele acasă şi să tragă cu ele fără somaţie. Aşa prevede un proiect de lege elaborat de Ministerul Apărării şi postat pe site-ul său de internet. Potrivit proiectului de lege, cadrele militare în activitate pot purta şi în afara serviciului pistolul din dotare sau armamentul achiziţionat personal pentru autoapărare, precum şi pe cel primit în dar sau cu titlu de recompensă. Fără să fie necesară eliberarea unui permis de armă de către organele de poliţie.

În plus, se arată în viitorul act normativ, că militarii pot face uz de armă, pentru legitimă apărare sau în stare de necesitate, dacă lipseşte timpul necesar pentru aceasta.

Există şi două articole referitoare la militarii străini aflaţi pe teritoriul României. Unul spune că teritoriul României poate fi tranzitat de convoaie cu arme, muniţii şi tehnică militară, cu obligaţia ca acestea să fie escortate de Poliţia Militară şi să urmeze un traseu dinainte stabilit.

În celălalt articol este stipulat că membrii forţelor armate străine, prezenţi în România, pot face uz de armă în aceleaşi condiţii ca şi militarii români. Cu alte cuvinte, şi militarii străini aflaţi în România pot trage fără somaţie, cu armele lor de serviciu, dacă se simt atacaţi, chiar dacă se află în timpul liber.

Antena 3

Niciun comentariu: