miercuri, februarie 13, 2008

Cei mai săraci europeni sunt în nord-estul României

Potrivit unui studiu al Eurostat nord-estul României este zona cea mai săracă din Uniunea Europeana din punct de vedere al mediei produsului intern brut (PIB) pe cap de locuitor, relataeză „Corriere della sera".

Datele eurostat arată că din cele 15 cele mai puţin dezvoltate regiuni ale Uniunii Europene şase sunt din România. Sud-vestul Olteniei (locul cinci cu 28% din media europeană), sudul Munteniei (locul şase cu 29%), sud-estul ţării (locul opt cu 31%), nord-vestul ţării (locul 10 cu 34%) şi centrul ţării (locul 13 cu 36%) sunt zonele cele mai sărace. Singura regiune românească care nu se regăseşte în clasamentul celor mai sărace zone din Europa este Bucureşti-Ilfov cu 74% din media PIB pe locuitor a UE.

În topul celor mai slab dezvoltate regiuni, pe lângă cele şase din Romania, cinci sunt din Bulgaria şi patru din Polonia.

În topul celor mai dezvoltate 15 regiuni, pe primul loc se afla regiunea Inner London din Marea Britanie cu 303% din media UE, urmată de Luxemburg (264%) şi Bruxelles (241%).
from adevarul.ro

Niciun comentariu: