marți, februarie 12, 2008

PROPUNEREA LUI STROE LA APĂRARE ADUCE ÎN PRIM PLAN CONFLICTUL ACESTUIA CU BĂSESCU

Criza de la Justiţie ar putea lua sfârşit. După aproape o lună de interimat, Teodor Meleşcanu ar putea primi acest portofoliu. Liberalii au hotărât să îl propună în locul Noricăi Nicolai, respinsă în mod categoric de preşedintele Traian Băsescu. Dacă este confirmat în funcţie, Meleşcanu lasă însă vacant postul de Ministru al Apărării. PNL a propus deja un succesor in persoana senatorului Radu Stroe. Rămâne de văzut acum care va fi răspunsul preşedintelui, deoarece Traian Băsescu şi Radu Stroe au avut în trecut mai multe conflicte. Relaţiile tensionate dintre şeful statului şi preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI au devenit evidente în iunie 2006. S-a întâmplat la ceremonia de învestitură a Cabinetului Tăriceanu II, când Traian Băsescu i-a înmânat o foaie de hârtie împăturită lui Radu Stroe, pe atunci proaspăt ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

Era momentul ieşirii democraţilor de la guvernare, iar controversele în legătură cu proiectele de legi ale siguranţei naţionale atinseseră apogeul. De altfel, bileţelul pe care preşedintele i l-a înmânat era un fragment din stenograma şedinţiei CSAT, în care Radu Stroe cerea ca pachetul de legi privind siguranţa naţională să fie transmis Guvernului nesecretizat.

Stroe a declarat că prin acel gest, preşedintele a încercat să arunce o umbră de suspiciune asupra sa. Ca şi cum documentul înmânat ar fi fost unul compromiţător pentru el.

O altă controversă datează de acum un an, când Elena Udrea, o apropiată a şefului statului, spunea că Radu Stroe făcuse demersuri insistente pentru a ajunge ministru al Apărării. Nu în ultimul rând, în martie anul trecut, Radu Stroe l-a acuzat pe şeful statului că a încălcat legea în timpul unei vizite la Palatul Victoria.

Stroe a declarat că preşedintele a fumat în timpul şedinţei guvernului, în condiţiile în care legea prevede că se poate fuma doar în spaţiile special amenajate.

BĂSESCU VS. STROE

RADU STROE: TRAIAN BĂSESCU MĂ POATE RESPINGE, ESTE TOTAL IMPREVIZIBIL -

Antena 3

Niciun comentariu: