duminică, iunie 15, 2008

AŞTEPTAREA A LUAT SFÂRŞIT! APPLE A LANSAT NOUL IPHONE 3G

Aşteptarea a luat sfârşit! Apple a lansat noul iPhone 3G (FOTO)Apple a prezentat luni seară, la San Francisco, noua generaţie iPhone, dotată cu conectivitate 3G şi sistem de localizare GPS. Compania speră la o creştere considerabilă a vânzărilor de pe piaţa smartphone-urilor, care este în prezent dominată de Nokia şi Blackberry. Noile dispozitive au fost lansate de către Steve Jobs, şeful de la Apple care a declarat că telefonul va fi mai ieftin şi implicit şi-l va permite o mai mare parte a consumatorilor.

FOTOGRAFII iPhone 2.0

Preţurile pentru noul iPhone pornesc de la 200 de dolari, la modelul cu memorie de 8 GB şi ajung la 299 de dolari pentru cel cu 16 GB. Telefonul va putea fi achiziţionat începând din 11 iulie, în 22 de ţări din întreaga lume. iPhone 2.0 este puţin mai mare decât predecesorul său şi va disponibil în două variante de culori, alb sau negru.

Prima generaţie iPhone a fost lansată anul trecut şi a fost criticată din cauza faptului că avea suport doar pentru reţelele 2G. Jobs a declarat că iPhone 3G este „de trei ori mai rapid” decât primul telefon.

Cu toate acestea, specialiştii în domeniu consideră că noul iPhone nu se ridică la înălţimea aşteptărilor. „Pentru mine, este mult mai important ce nu au spus la prezentare. Toată lumea ştia că va avea GPS şi 3G”, a declarat analistul John Delaney, şeful departamentului de cercetare pntru telefoane mobile de la compania IDC.

Apple are în prezent 20 de procente din piaţa americană de mobile „smartphone”, dar numai 5 procente la nivel mondial.

Fotografii: Apple.com

Antena3.ro

Niciun comentariu: