sâmbătă, iunie 21, 2008

PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU A JIGNIT O JURNALISTĂ LA BRUXELLES

Preşedintele Traian Băsescu a jignit o jurnalistă la Bruxelles Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a dezminţit reputaţia de „prieten” al jurnaliştilor nici la Bruxelles. La finalul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, şeful statului a avut o replică extrem de dură la adresa unei jurnaliste de la Radio France International. Mai exact, la întrebările acesteia, Băsescu a răspuns, scurt: „şi întrebările trebuie să probeze un minim de inteligenţă”.

Preşedintele anunţase înainte de a încheia conferinţa că va oferi detalii despre discuţiile purtate la Consiliul de Vară de la Bruxelles în avion, la întoarcerea în ţară. Nu este prima dată când preşedintele Traian Băsescu îi jigneşte pe jurnaliştii prezenţi la o conferinţă de presă.

Iată dialogul dintre preşedintele român şi jurnalista de la RFI.

Jurnalista: Domnule preşedinte, aţi fi gata să renunţaţi la un comisar european dacă Uniunea continuă în baza tratatului de la Nisa? Sau ce argumente s-ar putea găsi pentru ca să nu fie o rotaţie numai a ţărilor mici, aşa cum zice Nisa?

Traian Băsescu: Vă rog, şi întrebările trebuie să probeze un minim de inteligenţă.

Jurnalista: Păi de-aia vă întreb!

PREŞEDINTELE JIGNEŞTE O JURNALISTĂ LA BRUXELLES:


Şeful statului nu este la primul gest de acest gen. Nu puţine ori, Traian Băsescu s-a lansat în atacuri dure la adresa jurnaliştilor. Pe 14 martie, şeful statului a atacat majoritatea trusturilor de presă, într-o declaraţie susţinută la aeroportul Otopeni, după o altă vizită la Bruxelles.

Mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu a fost marcat încă de la început de conflictele cu presa. În octombrie 2007, aflat la inaugurarea unei fabrici japoneze de maşini-unelte şi iritat de insistenţele unui reporter al Antenei 3, Traian Băsescu a devenit brusc ironic şi i-a răspuns jurnalistei: „Vin direct la birou la tine să o facem”.

„Ţigancă împuţită” - cu aceste cuvinte a fost „gratulat” reporterul Antenei 1 Andreea Pană, în ziua referendumului din 19 mai, după ce şeful statului i-a luat telefonul cu care-l filmase.

Pe o altă jurnalistă, Traian Băsescu a invitat-o să se urce pe masă pentru a-i arăta ce a învăţat el la cursurile de resuscitare.

Un alt ziarist a fost numit „găozar”, pentru că a îndrăznit să-l întrebe pe şeful statului despre ofiţerii fostei Securităţi care mai activează acum în SRI.

Antena3.ro

Niciun comentariu: