luni, iunie 16, 2008

Reţeaua Piteşti avea clienţi şi din Ardeal

Scandalul poliţiştilor şpăgari din Argeş ia amploare. Anchetatorii au găsit clienţi care, pentru a obţine un permis de conducere „pe sub masă", veneau tocmai din Satu Mare, Bihor sau Cluj.

Printre VIP-urile care au descins în „cuibul şpăgarilor" pentru a deveni şoferi se află politicianul Cristian Popescu Piedone (de la PC), manelistul Vali Vijelie şi câţiva fotbalişti.

Printre intermediarii afacerii de tip interlop se numără şi un preot. Părintele Laurenţiu Floroiu, din parohia Vedea – Argeş, avea misiunea de a găsi clienţi printre enoriaşii veniţi la slujbă, la biserică. Acum, Sfinţia Sa se roagă în arestul poliţiei.

Cristian Popescu Piedone şi-a schimbat domiciliul anul trecut, pentru 30 de zile, din Bucureşti în comuna argeşeană Priboieni. Într-o singură zi, el a devenit şofer de motocicletă, autoturism, autoturism cu remorcă, plus camion şi camion cu remorcă!

Vali Vijelie şi-a luat şi el permisul la Piteşti acum două luni, după aceeaşi schemă. În comuna Băbana, la adresa la care – conform documentelor – „a stat" manelistul pentru a susţine examenul auto, nu există nicio construcţie, ci doar un câmp.

Comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu (şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Argeş), comisarul Vasile Voinea (adjunctul lui Vlăsceanu) şi alte 15 persoane au primit sâmbătă noapte mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Surse din cadrul anchetei susţin că peste 4.000 de persoane din toată ţara au obţinut ilegal permise de conducere la Piteşti. „Taxa" era între 700 şi 4.500 de euro.

Continuarea in adevarul.ro

Niciun comentariu: