luni, iunie 16, 2008

BEC A DECIS: CANDIDATUL MORT NU POATE FI PRIMAR. EDIL ÎN VOINEŞTI VA FI ÎNVINSUL ÎN ALEGERI

BEC a decis: Candidatul mort nu poate fi primar. Edil în Voineşti va fi învinsul în alegeriBiroul Electoral Central a luat o decizie în cazul Voineşti, unde un candidat mort în dimineaţa alegerilor a fost ales primar. BEC a hotărât ca primar al comunei Voineşti să devină învinsul la voturi, contracandidatul din partea PD-L a defunctului. Legea prevede trei soluţii posibile în cazul în care candidatul moare înainte de a-şi afla victoria: fie se reiau alegerile, fie se organizează un nou tur de scrutin cu cei doi candidaţi de pe locurile 2 şi 3, fie este deemnat învingător cel de pe locul 2.

Duminică dimineaţă, candidatul de la PSD a fost internat, în stare critică, şi, în ciuda eforturilor depuse de medici, bărbatul de 57 de ani a murit din cauza unui infarct miocardic, în jurul orei 09:00. Chiar şi în aceste condiţii, BEC a decis continuarea scrutinului.

Mircea Geoană, preşedintele PSD, transmite condoleanţe familiei candidatului defunct şi cataloghează decizai BEC drept un act imoral. "BEC trebuie să repete alegerile", a afirmat Geoană. În caz contrar, PSD se va adresa justiţiei. "Vom organiza chiar şi un referendum în comuna Voineşti", a precizat preşedintele PSD.

Citiţi şi NU DOAR LA NOI MORTUL CÂŞTIGĂ ALEGERILE. ÎN SUA UN CANDIDAT DECEDAT A AJUNS SENATOR

Antena3.ro

Niciun comentariu: