sâmbătă, iunie 21, 2008

RISCURILE OCHELARILOR DE SOARE IEFTINI: ARSURI ALE CORNEEI, RETINEI SAU CRISTALINULUI

Riscurile ochelarilor de soare ieftini: arsuri ale corneei, retinei sau cristalinului Arsuri la nivelul corneei, retinei sau cristalinului: acestea sunt riscurile la care se expun cei care folosesc ochelari de soare ieftini. Pentru cei mai mulţi dintre români, ochelarii de soare sunt un simplu accesoriu, pe care îl aleg în funcţie de preţ. Uită însă că ochelarii trebuie să-i protejeze în primul rând de lumina puternică a soarelui.

Medicii avertizează că ochelarii ieftini, cumpăraţi din pieţe sau de la tarabele de pe stradă nu oferă protecţie împotriva razelor ultraviolete. Fiind coloraţi, ochelarii nu fac altceva decât să ajute pupila să se dilate la întuneric. Razele ultraviolete vor pătrunde, astfel, cu mai multă intensitate şi vor provoca leziuni la nivelul cristalinului, retinei sau corneei.

Există şi ochelari care oferă o protecţie sporită, numai că românii nu sunt dispuşi să plătească prea mult pentru acest accesoriu. Unii spun că nu ar purta o pereche de ochelari ieftini şi fără protecţie adecvată, alţii cumpără ce găsesc la tarabe.

Specialiştii ne atrag atenţia asupra câtorva detalii, la care trebuie să fim atenţi atunci când vrem să cumpărăm o pereche de ochelari de soare: marcajele care atestă calitatea, factorul de protecţie şi firma producătoare.

Antena3

Niciun comentariu: