duminică, iunie 15, 2008

POLIŢIŞTI DIN IAŞI ACUZAŢI CĂ AU BĂTUT UN TÂNĂR CARE A REFUZAT SĂ SE LEGITIMEZE

Poliţişti din Iaşi acuzaţi că au bătut un tânăr care a refuzat să se legitimeze Anchetă internă la inspectoratul de poliţie din Iaşi. Mai multi politisti din cadrul Sectiei 4 au intrat în atenţia superiorilor, după ce au fost acuzaţi de un tânăr că l-ar fi bătut. Oamenii legii susţin că este vorba de o procedură standard şi că sesizările nu sunt întemeiate. Conducerea inspectoratului judeţean de poliţie a început o serie de verificări pentru a descoperi cine spune adevărul.

Incidentul s-a petrecut marţi seară într-un parc din cartierul Tătăraşi, acolo unde politiştii de la secţia 4 au încercat să legitimeze mai mulţi tineri. Unul dintre cei vizaţi a refuzat să facă acest lucru, invocând faptul că oamenii legii nu s-au recomandat. Tânărul susţine că a fost încătuşat şi, după ce a fost băgat în maşina poliţiei, ar fi fost bătut cu pumnii şi cu picioarele. Varianta este susţinută şi de unul dintre prietenii băiatului care a fost de faţă în momentul în care a apărut poliţia.

Pe de altă parte, şefii secţiei 4 susţin că nu s-a comis nici un abuz, iar poliţiştii au procedat legal. Conducerea Inspectoratului de Poliţie a început o anchetă pentru a stabili cine are dreptate în acest caz. În funcţie de rezultatul cercetărilor, şefii IPJ vor lua măsurile care se impun.



Antena 3

Niciun comentariu: