luni, martie 31, 2008

Vremuri grele! Regina îşi anulează nuntă de diamant

Regina Elizabeta a II-a a anulat petrecerea care trebuia să marcheze împlinirea a 60 de ani de căsătorie alături de Ducele de Edinburgh din cauza recesiunii financiare spre care pare să se îndrepte Marea Britanie. Invitaţii la petrecerea care trebuia să aibă loc în acest sfârşit de săptămână la hotelul „Ritz” din Londra ar fi servit şampanie din sticle de cristal şi ar fi mâncat pe feţe de masă acoperite de pietre preţioase.

Dar, având în vedere situaţia economiei britanice care i-a afectat în mod deosebit pe beneficiarii creditelor ipotecare, Regina a decis că o petrecere atât de pompoasă ar fi nepotrivită. Surse apropiate de Familia Regală s-au arătat dezamăgite de decizia anulării evenimentului, chiar dacă acesta ar fi fost finanţat de un apropiat al Reginei: „E păcat că s-a anulat, dar Regina nu a dorit să fie văzută organizând o petrecere atât de luxoasă într-un moment atât de greu pentru economia britanică”.

Conform unor surse de la hotelul Ritz, camera în care urma să aibă loc petrecerea fusese deja îmbrăcată în

cristale Swarovski. Acestea au mai menţionat: „Pregătirile au presupus mult timp şi multă muncă, ar fi fost diamante peste tot. Regina era încântată că prietenii apropiaţi doreau să-i ofere această petrecere. Banchetul fusese iniţial programat pentru luna noiembrie a anului trecut, dar a fost reprogramat pentru că Regina a trebuit să participle la o conferinţă a Commonwealthului în Uganda”.

Totuşi, Regina a avut parte de o slujbă specială, ţinută în absenţa ei pe 19 noiembrie la Westminster Abbey, dar şi-ar fi dorit ca situaţia economică a Marii Britanii să-i permită organizarea unei petreceri fără riscul de a fi criticată pentru extravaganţă.
from antena3

Niciun comentariu: