marți, aprilie 01, 2008

SKY NEWS: LECŢII BIZARE DESPRE CUM SE GĂZDUIEŞTE UN SUMMIT

Sky News: Lecţii bizare despre cum se găzduieşte un summitÎntr-un articol intitulat sugestiv "Lecţii bizare despre cum se găzduieşte un summit" (Bizzare Lessons on Hosting A Summit), Greg Milam, corespondentul Sky News Europe, descrie - în cuvinte nu tocmai măgulitoare pentru ţara noastră - pregătirile pentru unul dintre cele mai mari evenimente găzduite la Bucureşti, summitul NATO. Greg Milam îşi începe articolul cu un citat al preşedintelui Traian Băsescu, care ar afirmat în urmă cu o săptămână că "dacă am reuşit să organizăm Festivalul Mondial al Tineretului în 1950, nu văd nici un motiv pentru care nu am putea organiza un summit NATO în prezent".

GALERIE FOTO - PREGĂTIRI PENTRU SUMMIT

Corespondentul Sky News îşi exprimă ironic speranţa că preşedintele a făcut doar o glumă cu ocazia acestei declaraţii pentru că, având în vedere faptul că personalităţi precum George W. Bush, Vladimir Putin, Gordon Brown şi alţi peste 40 de lideri mondiali vin în oraş, ar putea totuşi să fie un eveniment cu mult mai important decât un banal festival al tineretului.

Într-adevăr, în vara anului 1953, Bucureştiul a găzduit două ample manifestări internaţionale: al treilea Congres Mondial al Tineretului (25-30 iulie) şi al patrulea Festival Mondial al Tineretului si Studenţilor (2-14 august).

În articolul său, Milam mai scrie că evenimentul este un moment de mândrie pentru capitala României şi că Bucureştiul a trecut prin schimbări "bizare" pentru a se asigura că totul este pregătit la parametri optimi.

Astfel, sute de muncitori au plantat flori, au montat noi semne de circulaţie şi au vopsit faţadele clădirilor. Cel mai controversat pare a fi faptul că autorităţile au strâns sute de câini vagabonzi, "o altă atracţie familiară a oraşului", mai scrie Greg Milam.

Din cauza iminentelor proteste care sunt aşteptate a avea loc, operaţiunile de securitate sunt foarte stricte. Astfel, au fost desfăşurate echipe de lunetişti, scafandri şi chiar şi echipe de luptă împotriva ameninţărilor biologice.
Continuarea pe antena3

Niciun comentariu: