miercuri, aprilie 02, 2008

NOUA FORMULĂ DE CALCUL A TAXEI AUTO. VEZI AICI ORDONANŢA GUVERNULUI

Noua formulă de calcul a taxei auto. Vezi aici ordonanţa Guvernului Noua grilă de calcul a taxei de primă-înmatriculare a fost publicată de Guvern. Potrivit proiectului ordonanţei de urgenţă, taxa de poluare auto îi va dezavantaja pe cei care vor să îşi cumpere o maşină nouă, în schimb se va micşora considerabil în cazul maşinilor vechi. Advocacy Academy şi Guvernul organizează pe 10 aprilie, la Sala Palatului, o audiere publică cu tema „Poluarea auto versus protejarea mediului - Cât suntem dispuşi să investim pentru un aer mai curat?”

Iată mai jos proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea taxei pe poluare auto.


ORDONANŢA DE URGENŢĂ (pdf)

NOTA DE FUNDAMENTARE (pdf)

ANEXA 1 (pdf)

ANEXA 2 (pdf)

ANEXA 3 (pdf)

ANEXA 4 (pdf)

Executivul a anunţat că proprietarii de maşini care au achitat o taxă mai mare decât cea care va intra în vigoare la 1 iulie îşi vor putea recupera banii, la cerere.

Pentru o Dacie Logan nouă, proprietarul va plăti cu aproape 90 de euro mai mult pentru înmatriculare. În cazul unui Passat, taxa creşte cu 60 de euro, în timp ce pentru un Renault Clio, vechi de 5 ani, taxa scade aproape la jumătate.

Taxa pentru maşinile care au un filtru special la motor, care împiedică răspândirea prafului şi a altor particule poluante, este mai mică cu 25%. De asemenea, automobilele hibride sunt scutite de taxă.

Antena3.ro

Niciun comentariu: