miercuri, aprilie 02, 2008

ROMÂNII AU CEL MAI SCUMP INTERNET DIN UE, DUPĂ POLONEZ

Românii au cel mai scump Internet din UE, după polonezi Asociaţia Internauţilor a publicat un studiu din care reiese că românii plătesc aproape cel mai mult pentru accesul la Internet dintre cetăţenii UE. Luând în calcul plata lunară pentru conexiunea Internet şi nivelul de viaţă din fiecare dintre cele 27 de ţări, studiul arată că România se situează pe locul 2 în topul ţărilor UE unde Internetul este cel mai scump.

Doar polonezii plătesc mai mult decât noi, ei fiind nevoiţi să muncească 72 de ore pentru „o lună de Internet”, pe când europenii muncesc în medie 21 de ore pentru a plăti conexiunea.

Altfel spus, în vreme ce media în cazul UE este de 31,78 de euro pe lună pentru o conexiune de Internet cu viteză de 4MB, românii plătesc 49 de euro pe lună pentru o conexiune Internet cu o viteză de 3 MB. Irlandezii, danezii şi luxemburghezii se află şi ei printre cei mai scumpi plătitori de Internet, pe când la polul opus se află Bulgaria, Belgia şi Slovacia, unde abonaţii plătesc în jur de 20 de euro pe lună.

Antena3.ro

Niciun comentariu: