vineri, noiembrie 09, 2007

Alessandra Mussolini s-a retras din ITS din cauza jignirilor lui C.V. Tudor


Alessandra Mussolini îşi anunţă, potrivit ASGMedia, retragerea din grupul politic Identitate, Tradiţie, Suveranitate din Parlamentul European, în timp ce liderul ITS Bruno Gollnisch îşi arătase disponibilitatea de a renunţa la eurodeputata italiană dacă se va dovedi că a insultat poporul român.

Mussolini îşi anunţă retragerea din grupul politic european din cauza ofenselor grave pe care le-a adus Corneliu Vadim Vudor familiei sale.

"Ca urmare a comunicatului de presă lansat de Corneliu Vadim Tudor, vicepreşedinte al Senatului român şi preşedinte al Partidului România Mare, afiliat la ITS, care mi-a jignit cu violenţă familia şi poziţia pe care am exprimat-o în mod liber referitor la siguranţa cetăţenilor italieni, supuşi unor continue agresiuni ale unor cetăţeni români din Italia, am comunicat astăzi preşedintelui Parlamentului European că nu se mai întrunesc condiţiile pentru ca eu să rămân în grupul politic parmanentar", arată Alessandra Mussolini într-un comunciat de presă.

La rândul său, Bruno Gollnisch, preşedintele grupului ITS, a declarat că grupul se va separa de Alessandra Mussolini, dacă se va dovedi că a făcut afirmaţiile jignitoare la adresa poporului român, invocate de europarlamentarii PRM ca motive pentru retragerea din ITS.

Eurodeputaţii PRM au anunţat joi printr-un e-mail de circulaţie internă în Parlamentul European decizia de a părăsi ITS, iar Olguţa Vasilescu a precizat că cei cinci parlamentari europeni ai PRM îşi vor depune luni demisiile din grupul politic.

Gollnisch s-a declarat "uimit" că a fost pus "în faţa unui fapt împlinit". Partidul român nu l-a contactat nici înainte, nici după decizie.

"Nu ştim exact conţinutul declaraţiilor lui Alessandra Musslioni, dar nu există nicio ambiguitate: nu confundăm acţiunile câtorva infractori cu poporul român", a subliniat liderul ITS. "Dacă se va dovedi că Mussolini a insultat poporul român şi nu-şi retractează afirmaţiile, atunci ne vom separa de ea", a subliniat eurodeputatul Frontului Naţional.
from adevarul

Niciun comentariu: