miercuri, noiembrie 07, 2007

UCM contestă sloganul electoral al UDMR

Vicepreşedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM), Andras Tokes, a contestat azi, într-o conferinţă de presă organizată la Târgu Mureş, sloganul electoral al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) 'Uj honfoglalàs' (O nouă descălecare), arătând că, prin acesta, se recunoaşte că 'suntem bozgori'.

'Eu aşa ştiu, că bozgor înseamnă om fără ţară. Dacă avem nevoie de o nouă descălecare înseamnă că acceptăm că suntem bozgori. Eu nu înţeleg ce înseamnă această «Nouă descălecare» sau ce fel de descălecare este aceasta', a spus Andras Tokes.

Liderul UCM a susţinut că este de acord cu fratele său, episcopul Laszlo Tokes, care a afirmat mereu 'să nu lăsăm să se piardă ţara'.

'Tot ne plângem că oamenii merg masiv în Apus să lucreze şi nu ştiu câte milioane părăsesc ţara. Eu asta găsesc o nouă descălecare, mergi în Spania, în Italia, dacă nu vom fi trimişi acasă. Nu înţeleg acest motto. Probabil că nu pentru mine e motto-ul acesta, dar nu cred că sunt cel mai prost om din judeţ, ca să nu înţeleg', a precizat Andras Tokes.
from adevarul

Niciun comentariu: