duminică, august 10, 2008

"PORSCHE NO.1", PREZENTAT LA PEBBLE BEACH CONCOURS D'ELEGANCE





Porsche No.1, prezentat la Pebble Beach Concours d'EleganceDacă printr-o întâmplare fericită vă aflaţi în Statele Unite la data de 14 august nu trebuie să rataţi Pebble Beach Concours d'Elegance din California, unde, la aniversarea a 60 de ani, Porsche va prezenta prima maşină produsă, legendara "Porsche No.1". Cunoscută şi sub denumirea "Type 356-001", maşina a fost proiectată şi construită de fondatorul companiei, Ferdinand "Ferry" Porsche, în Gmund, Austria, anul 1948.



Automobilul a fost considerat o adevărată revelaţie la acea vreme, cu un design unic, care exprimă filosofia Porsche şi în prezent, fiind regăsit în modelele contemporane.



Ocazia este una cu o mare încărcătură emoţională pentru compania Porsche, deoarece aniversează 60 de ani de la producţia primei maşini. Mai mult, potrivit Worldcarfans.com, în 1998, moment în care Porsche aniversa 50 de ani, nu a fost posibilă expunerea modelului "Type 356-001" în America de Nord deoarece maşina a fost lovită în timp ce era transportată spre o altă locaţie, pentru a fi expusă.

Pebble Beach Concours d'Elegance din California, unde va fi prezentat "Porsche No.1" a avut loc prima oară în 1950 şi este considerat unul dintre primele evenimente care a avut ca scop "sărbătorirea automobilului", şi la care sunt invitate, "pentru a defila" în faţa entuziaştilor, doar automobile rare.



Fotografii: Wikipedia, Worldcarfans.com, Pebblebeachconcours.net

Antena3.ro

Niciun comentariu: