duminică, august 26, 2007

Marele premiu la Loto 6/49 - în judeţul Călăraşi

Zicala „Nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte" s-a adeverit încă o dată. Megabiletul OTV de 137.000 de euro a pierdut lamentabil în faţa unei variante simple de nici 5 lei jucată de un călărăşean

46, 35, 42, 1, 2, 34. Acestea sunt numerele care de ieri au propulsat un român în categoria multimilionarilor în euro. După 15 săptămâni de reportări succesive, cineva a reuşit să indice combinaţia câştigătoare la tragerea Loto 6 din 49, obţinând astfel peste 34 milioane de lei, adică mai mult de 10 milioane de euro.

Combinaţia câştigătoare a fost jucată pe o variantă simplă şi a fost înregistrată la o agenţie Loto din judeţul Călăraşi. La categoria a II-a există 60 de câştigători, a câte 42.041 de lei, iar la categoria a III-a sunt 3.316 de câştigători, cu câte un câştig de 1.141 de lei. Numărul extras la categoria Noroc este 6768646. Premiul pus în joc ieri a fost cel mai mare din istoria Loteriei Române.

„I-am făcut pe domnii de la dvs. din studio!"

Postul de televiziune OTV şi-a început emisiunea dedicată extragerii Loto 6 din 49 cu un mesaj postat în partea de sus a ecranului: „Loteria Naţională nu ne-a lăsat în camera calculatoarelor! Se pregăteşte o mare fraudă". Printre cei din studio, alături de Dan Diaconescu, se aflau controversatul Stelian Ogică, iniţiatorul biletului colectiv, şi Luis Lazarus.

Invitaţii lui Dan Diaconescu au lansat ipoteza unei fraude, prilej pentru o fostă vânzătoare de lozuri în plic să intre în direct şi să relateze cum acestea erau desfăcute cu lama şi puse apoi în vânzare. Cei implicaţi în discuţie au acreditat ideea că, prin mesajul de acum două zile, Liliana Ghervasuc, preşedinta Loteriei Române, a vrut să distrugă ideea de bilet colectiv, îndemnând oamenii să joace individual.

Alte întrebări menite să susţină ideea fraudei erau legate de ora la care se face extragerea: „De ce se face după cinci ore după închidere, şi nu instantaneu, ca în alte ţări?". Intervenţia telefonică a unui bărbat care s-a prezentat cu numele de Claudiu Munteanu, de 29 de ani, din Călăraşi, ca fiind posesorul biletului cu numerele câştigătoare, a mai calmat spiritele în studioul OTV.

„Eu sunt câştigătorul şi am jucat un bilet de 89.000 lei (8,9 ron), variante simple, pe câmpurile A şi B. I-am făcut pe domnii de la dumneavoastră din studio!", au fost primele cuvinte al câştigătorului. „Sunt bucuros că n-aţi câştigat", s-a adresat omul din Călăraşi celor din studioul OTV.

Fără să pară lezat în orgoliu, Ogică l-a sfătuit să-şi scrie numele şi datele de pe buletin pe spatele biletului, ca să nu i se fure. Presupusul câştigător a mai spus că este jucător ocazional, că joacă o dată la trei-patru săptămâni.

A completat biletul cu numerele câştigătoare la orele 13 şi 16 minute, cu aproximativ 45 de minute înainte de închiderea agenţiilor Loto. Acesta are la dispoziţie un an de zile pentru a-şi ridica premiul, conform declaraţiei Lilianei Ghervasuc.

Ultimul mare report?

Tragerea de ieri ar putea fi ultima când câştigul la categoria I la 6 din 49 se va reporta pentru atât de multe săptămâni. Conducerea Loteriei Române intenţionează să introducă prevederea ca, după un anumit număr de reportări succesive, banii acumulaţi la prima categorie să fie repartizaţi automat la categoriile a II-a şi a III-a. Consiliul de Administraţie al Loteriei va lua în discuţie, cel mai probabil în luna octombrie, modificarea în acest sens a regulamentului de organizare şi desfăşurare a jocului 6 din 49.

O decizie similară a fost luată în anul 2003, când după 13 săptămâni de reportări succesive s-a decis ca, dacă nici la a 14-a tragere nu va câştiga nimeni, suma strânsă la categoria I să fie împărţită între câştigătorii de la celelalte două categorii. Măsura nu a mai fost totuşi aplicată, pentru că în duminica următoare cineva a ghicit cele şase numere şi a ridicat marele pot.

Niciun comentariu: