marți, noiembrie 13, 2007

Acccidentul provoaca dezastru ecologic în Marea Neagră

În ultimele ore se prefigurează un adevărat dezastru ecologic în Marea Neagră. Presa internaţională vorbeşte deja despre asta, după naufragiul a cinci nave ruseşti, dintre care un petrolier. Autorităţile ruse şi ucrainene au înfiinţat o celulă comună de criză ca să gestioneze situaţia.

Directorul-adjunct al Agenţiei ruseşti de Mediu a spus că în regiune s-a produs un dezastru major, care va lăsa urme cel puţin 10 ani de acum încolo. Din fericire pentru noi, autorităţile de la Moscova citate de Ria Novosti susţin că pata de petrol se îndreaptă spre Marea Azov şi nu spre litoralul românesc.

1.300 de tone de ţiţei s-au scurs în apă, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce un petrolier s-a rupt în două în timpul unei furtuni, în Strâmtoarea Kerci, între Marea Neagră şi Marea Azov.

Până acum, au fost recuperate cinci cadavre ale unor marinari. Echipele de intervenţie îi caută în continuare pe ceilalţi 20 de marinari daţi dispăruţi în timpul furtunii, însă şansele de a mai fi găsţi în viaţă scad de la oră la oră.
from ade

Niciun comentariu: