duminică, noiembrie 11, 2007

SCHIMBA CULOAREA MASINII APASAND UN BUTON!


Desi pare SF, este vorba de o tehnologie complet abordabila care ar putea aparea in scurt timp pe modelele de serie. 2010 este anul in care tehnologia "paramagnetica" isi va face aparitia pe modelele de serie.

Una dintre marile probleme ale cumparatorilor de autoturisme din lume ar putea disparea in scurt timp: alegerea culorii pentru caroserie. Acest lucru se va intmapla odata cu lansarea in productie de masa a vopselei paramagnetice, tehnologie care le permite posesorilor de masini sa schimbe nuanta exterioara cand vor, in functie de dorinte.

Diferenta nu este facuta insa de catre vopseaua in sine, ci de o substanta speciala aplicata la nivelul exterior al masinii inainte ca aceasta sa fie vopsita. Este vorba de un polimer care contine particule "paramagnetice" de oxid de fier. Atunci in contact cu o sursa de curent, aceste particule isi schimba modul in care reflecta lumina, vopseaua fiind astfel perceputa in diferite nuante.

Aplicatia este facilitata de faptul ca masinile reprezinta un mediu conductor extrem de bun iar impulsurile electrice pot fi transmise si mentinute perfect pe toata suprafata masinii. In cazul in care nicio unda de curent nu va "acoperi" masina, culoarea acesteia va ramane alba.

www.automarket.ro

Niciun comentariu: