duminică, noiembrie 11, 2007

Exotism pe plajele albe din Filipine cu 42 de euro/noapte




Plajele din Filipine sint locul potrivit pentru cei care vor sa se relaxeze la soare, in timp ce romanii merg la schi.

Preturile la cazare sint destul de mici, de la 60 de euro/persoana/noapte, insa biletul de avion este destul de scump: peste 1.000 de euro. Trebuie spus ca din Romania nu se organizeaza curse charter catre aceasta destinatie. Cea mai potrivita perioada pentru o vizita in Filipine, arhipelagul alcatuit din peste 7.000 de insule, este noiembrie-februarie. Intervalul iunie-octombrie este considerat sezonul ploios, in vreme ce in perioada martie-mai este foarte cald. In Filipine, temperatura medie este intre 25 si 32 de grade Celsius.

O vacanta in aceasta tara nu va fi un sejur plictisitor. Plajele reprezinta punctul forte. Cele cu nisip alb si fin din Boracay sint plasate in topul celor mai bune plaje din lume. Exista insa si alte zone cu plaje spectaculoase, mai ales ca arhipelagul este format din peste 7.000 de insule. O alta zona cautata de amatorii de plaja este insula Cebu. Preturile pentru hotelurile aflate pe malul marii sint rezonabile. Astfel, in Cebu, o noapte de cazare cu mic-dejun intr-un hotel de 4 stele costa, in perioada noiembrie-februarie, 42-45 de euro. In cazul in care se opteaza pentru un sejur intr-un hotel de pe renumita plaja Boracay se vor plati in jur de 60-65 de euro pentru cazare intr-un hotel de aceeasi categorie ca in Cebu. Pentru un hotel de 5 stele, pretul creste cam cu 50%.

In Filipine exista si alte modalitati de petrecere a timpului liber, cum ar fi raftingul sau divingul. Printre atractiile propuse celor pasionati de scufundari se numara si o plimbare in Donsol, zona in care se poate admira rechinul-balena, cel mai mare rechin, cu o lungime de 18 metri. Cei care doresc aventura pot opta si pentru pesterile Siquijor, aflate in muntii Cantabon.

Acestea sint cunoscute pentru tunelurile inguste si abrupte, dar si pentru marile lacuri subterane. Amatorii de istorie pot vizita, printre altele, Intamura, oras imprejmuit construit de spanioli in Manila. Aici se pot admira turnuri, biserici si cladiri ridicate in stil european. Pretul pentru un tur de o jumatate de zi in Intamura este de aproximativ 15 dolari.
from cotidianul

Niciun comentariu: