vineri, noiembrie 23, 2007

Chamonix: la poalele Mont Blanc!


Hotelul d'Angleterre este primul hotel construit in 1770. Olimpiada de iarna in 1924 a fost tinuta tot pe aceste meleaguri.

Chamonix este un orasel-statiune de lux din estul Frantei situat chiar la poalele Mont Blanc. Chamonix face parte din regiunea Ski Pass Mont Blanc cu 143 de partii care se intind pe 152 de kilometri.

Partiile cele mai inalte pornesc de la 3840 de metri altitudine si coboara pana la 1040 de metri, altitudine la care se afla statiunea.

Aici vei gasi o telecabina faimoasa care urca pana la Aiguille du Midi, la 3842 de metri. In 1955, cand a fost construita, era prima cea mai inalta telecabina din lume. Cu ajutorul instalatiilor electrice, de aici poti traversa intregul masiv Mont Blanc doar cu telecabina.

In Chamonix se schiaza perfect, insa, doar cei cu inima tare pot veni aici. De pe ghetarii din Vallée Blanche, de la poalele Mont Blanc du Tacul, si pana la Aiguille du Midi in vale te poti da cu schiurile sau cu snowboardul. Dar mare atentie la crevase! Pentru a putea face fata oricarei situatii limita pe care o poti intalni, iti trebuie ani de antrenament.

Pe langa aceasta ruta, in Chamonix mai exista alte 6 zone bune de schiat printre care se afla si Le Brévent (la cateva minute de mers din centrul orasului), La Flégère (la Les Praz), Les Planards (cu partii pentru nivelul incepator si intermediar), Les Grands Montets (la Argentière) si Domaine de Balme (la Le Tours).

Cele mai bune partii
Partiile care coboara de la Brevent. Daca ajungi aici dimineata devreme te poti da in voie. In weekend, aglomeratia de la telecabina iti poate strica distractia transformand aceasta destinatie intr-un loc mai putin atractiv...

Cel mai bun free-ride
Chamonix este, fara indoiala, un paradis al free-riderilor. Locuri ca Pas de Chevre, Glacier Rond si Col du Plan sunt adesea frecventate de iubitorii sporturilor extreme de iarna.

Mont Blanc MultiPass
Pentru a te plimba in toate zonele din Chamonix, cea mai buna afacere este sa-ti achizitionezi un multi pass. Pentru 7 zile, acces nelimitat, un adult (16 – 59 de ani) va scoate din buzunar 105 de euro.

Ski Pass Chamonix Mont Blanc
Pentru a avea acces la toate zonele de schi din Chamonix, iti recomand sa-ti cumperi un schi pass nelimitat care costa 255 de euro pe perioada a 7 zile.
from notoriu

Niciun comentariu: