luni, noiembrie 26, 2007

S-au rasculat impotriva lui Geoana


In contradictie cu satisfactia manifestata aseara de liderul Mircea Geoana, astazi s-au ridicat voci care au criticat rezultatele obtinute la euroalegeri. Printre social-democratii nemultumiti se numara presedintele de onoare Ion Iliescu, deputatul Dan Mihalache si Nicolae Vacaroiu, seful senatorilor.

Ion Iliescu a declarat ca se impune organizarea unui congres extraordinar pentru a analiza consecintele si vinovatii ce au dus la obtinerea celui mai slab scor electoral din istoria partidului.

Acesta sustine ca scorul obtinut de PSD la euroalegeri este un esec in conditiile in care nici cand a pierdut alegerile parlamentare, social-democratii nu au ajuns niciodata sub 30%.

"Nici in 1996, cand am pierdut alegerile, nici in 2004, cand am trecut iar in opozitie, nu am avut acest procent. Trebuie sa facem o analiza, este ingrijorator de ce am ajuns dupa trei ani de opozitie la acest scor", a precizat fostul presedinte.

Ion Iliescu sustine ca partidul trebuie sa gaseasca o strategie coerenta, o tactica pentru ca PSD se apropie de un an electoral greu, dar a evitat sa spuna ca prin convocarea unui congres ar trebui sa se ajunga la schimbarea garniturii de lideri.

"Nu stiu, nu vorbesc acum de schimbarea conducerii, congresul, activistii de rand sa decida, dar ceva trebuie facut pentru ca starea de nemultumire creste in partid. Eu sustin ca e nevoie de congres extraordinar, la fel si altii", a adaugat senatorul.

Dan Mihalache, fost europarlamentar, considera ca PSD a ajuns in sondaje la un minim istoric, cedandu-si pozitia de partid dominant.

Deputatul mai spune ca rezultatele la europarlamentare sunt o consecinta a modului inconsecvent si incoerent prin care conducerea partidului a transmis mesaje in ultima vreme, in special despre politica de aliante, care nu au facut decat sa dea impresia ca PSD este "o curva politica".

"Nu poti sa spui ca azi esti cu PD, maine cu PNL, iar in urmatoarea zi iar cu PD fara ca oamenii sa nu te trateze ca pe pe o curva politica", sustine fostul eurodeputat. El a mai spus ca cei care au adus partidul aici trebuie sa-si asume raspunderea, iar tot BPN-ul ar trebui sa demisioneze in bloc.

De mentionat faptul ca, in urma rezultatelor slabe obtinute ieri la euroalegeri, atat in PIN, cat si in PRM, s-au produs cutremure. Liderul PIN, Cozmin Gusa a demisionat de la conducerea partidului, iar presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, si-a dat demisia din Parlament.
from evz

Niciun comentariu: