miercuri, noiembrie 28, 2007

SUA: Un judecător a trimis la puşcărie publicul prezent la proces

Un judecator american a fost suspendat din functie deoarece, in timpul unui proces, s-a enervat si i-a trimis la inchisoare pe toti cei prezenti in public, informeaza AFP. Robert Restaino a fost deranjat de soneria unui telefon mobil si de faptul ca posesorul sau a refuzat sa isi decline identitatea.

Evenimentul a avut loc in 2005, in Niagara Falls. Comisia de disciplina care a evaluat cazul lui Restaino a anuntat ca acesta nu avea dreptul legal sa incarcereze publicul prezent la proces, asemanand comportamentul lui cu cel al unui “mic tiran”.

Cei 46 de cetateni din public au petrecut aproape o zi in inchisoare, pana cand Restaino a decis sa-i elibereze, fiind luat la intrebari de presa locala.

Judecatorul si-a recunoscut greseala si a declarat ca stia ca nu are acoperire legala pentru decizia sa, dand vina pe stresul acumulat in aceea perioada. De asemenea, acesta a fost deranjat de faptul ca nimeni nu si-a recunoscut vina, dar si de incapacitatea sa de a-l localiza pe posesorul telefonului.

Desi Restaino a incercat sa se scuze si a dat vina pe nebunie temporara, presedintele comisiei de disciplina a stabilit ca drepturile celor 46 de americani au fost incalcate, astfel incat decizia de inlaturare a acestuia a ramas valabila.

Sursa: AFP

Niciun comentariu: