miercuri, septembrie 26, 2007

Clujenii de la Sănătatea au sărbătorit cu bere victoria istorică din Cupa României


SURPRIZA Sanatatea Cluj, echipa clasata pe ultimul loc în una din seriile Ligii a III-a, i-a dat brânci din Cupa României multiplei campioane UTA

Fotbalistii de la Sanatatea, porecliti de fani “Virusii verzi”, au detonat “bomba” 16-imilor, 1-0 cu UTA lui Marius Lacatus, si au udat victoria cu bere din belsug la o pizzerie din Cluj.

Pe un gazon care cu greu se poate numi suprafata de joc pentru fotbal, UTA, ai carei jucatori au pasit cu ifose de vedeta, a început mai hotarât, dorind sa demonstreze ca afirmatiile oficialilor, care visau finala Cupei, nu sunt vorbe în vânt. Prima mare ocazie a pornit de la Baltoi, care a sutat puternic, veteranul Pâglisan a respins în fata, dar Edson a ratat copilareste din fata careul mic (23). Dupa aceasta ratare, elevii lui Lacatus au reusit cu greu însa sa lege mai mult de doua pase, pe un gazon care le-a fost “dusman”. Gazdele s-au remarcat doar prin ratari care stârneau râsete în tribune si prin “bâlbâielile” portarului Pâglisan. La ultima faza din prima repriza însa Rusu a intrat decis în careu, iar Gaspar a profitat de indecizia fundasilor aradeni si a marcat în poarta lui Mârne, aducând stupoare pe banca aradeana.

In partea secunda, UTA a combinat greu si s-a lovit de barajul Sanatatii, iar Mircea Ilie si Chirita i-au scos peri albi lui Lacatus nemaiputând împiedica surpriza saisprezecimilor.

De la serviciu la stadion

Autorul golului victoriei, Alexandru Gaspar (29 de ani), a fost dimineata la slujba, el fiind angajat la abatorul de pui al patronului echipei, medicul veterinar Aurelian Ghisa, care a jucat si el trei minute împotriva “Batrânei Doamne”. “Am stat trei ore la serviciu, dupa care am mers acasa si am dormit o ora. Apoi un coleg m-a adus la meci, am dat golul si acum astept sa întâlnesc Steaua în optimi”, a declarat Gaspar la petrecerea organizata ad-hoc de “lanterna” seriei a sasea a Ligii a III-a (un singur punct câstigat în cinci meciuri) dupa succesul împotriva “Batrânei Doamne”. “Imi pare rau doar ca i-am produs necazuri lui Lacatus, care a fost idolul meu când eram copil”, a mai spus Gaspar, jucator de etnie rroma, pe care vârful carierei l-a prins la Olimpia Gherla, tot în al treilea esalon.

Altfel, patronul Aurelian Ghisa a câstigat un pariu cu Ioan Andone, antrenorul lui CFR Cluj, dupa ce a eliminat pe UTA. “Ghisa a zis ca da 10 pui daca pierde, Ando a pus la bataie o lada de vin daca Sanatatea nu trece de UTA. Acum trebuie sa plateasca“, a dezvaluit Iuliu Muresan, presedintele lui CFR Cluj, bucuros ca trei echipe din Cluj au ajuns în optimile competitiei.
from prosport

Niciun comentariu: