duminică, septembrie 23, 2007

ROMANIA SE MENTINE IN GRUPA MONDIALA A CUPEI DAVIS


Echipa României a învins duminică Japonia cu 3-2 în baraj pentru Grupa Mondială a Cupei Davis, la Osaka, în urma victoriei lui Victor Hănescu în faţa lui Go Soeda cu scorul de 6-3, 5-7, 7-6 (6), 7-6 (3).

Hănescu a reuşit să câştige primul set cu scorul de 6-3, după ce a reuşit un break la 3-1, pe care Go Soeda nu l-a recuperat. Japonezul s-a impus, însă, în setul al doilea, când a reuşit break în al 12-lea game, după ce până atunci fiecare jucător îşi câştigase serviciul.

În setul trei Hănescu şi Go Soeda au continuat să meargă cap la cap iar în tie-break românul s-a impus cu scorul de 8-6. Istoria s-a repetat în setul al patrulea iar în tie-break Hănescu a câştigat cu scorul de 7-3, adjudecându-şi victoria şi asigurând menţinerea României în Grupa Mondială, la capătul unui meci ce a durat 3 ore şi 24 de minute.

România a jucat pentru a 11-a oară în ultimii 12 ani barajul pentru menţinere/promovare în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Vineri, Takao Suzuki l-a întrecut pe Victor Hănescu în trei seturi, cu 7-6 (4), 6-1, 7-6 (4), iar Andrei Pavel l-a învins pe Go Soeda în patru seturi, cu 6-3, 6-7 (7), 7-5, 6-3. Satoshi Iwabuchi/Takao Suzuki au învins sâmbătă la dublu perechea Florin Mergea/Horia Tecău în trei seturi identice, 6-4, 6-4, 6-4.

Duminică, în a treia partidă de simplu, Andrei Pavel a câştigat în faţa lui Takao Suzuki, cu 6-7 (6), 6-7 (1), 6-1, 6-4, 6-4.

Primul set a fost adjudecat de Takao Suzuki, cu scorul de 7-6 (8/6), după ce Pavel nu a fructificat două mingi de set şi a cedat în tie-break.

În setul doi fiecare jucător şi-a câştigat serviciul în primele patru game-uri. În cel de-al cincilea Pavel a reuşit break-ul, pe care Suzuki l-a recuperat însă în game-ul următor, Pavel ratând astfel şansa desprinderii. După alte două game-uri în care Suzuki şi Pavel şi-au câştigat serviciul, cel mai experimentat jucător din echipa României a reuşit un nou break pentru a prelua conducerea la 5-4. La fel ca în primul set, tot la 5-4, Pavel a beneficiat de două mingi de set, de această dată pe serviciul său, însă japonezul a reuşit şi el un al doilea break şi a egalat. Scorul a devenit apoi 6-6 iar cei doi au ajuns din nou la tie-break. Istoria s-a repetat, Suzuki reuşind să se impună cu scorul de 7-1, câştigând şi al doilea set.

În setul trei, Pavel şi-a recăpătat concentrarea, după o pauză mai lungă, şi, după ce a reuşit două break-uri, la 3-1 şi 5-1, s-a impus cu scorul de 6-1.

După ce a redus din diferenţă în setul trei, Andrei Pavel şi l-a adjudecat şi pe cel de-al patrulea, cu scorul de 6-4, reuşind să fructifice avantajul câştigat după ce a câştigat pe serviciul japonezului pentru 3-2.

În setul decisiv fiecare jucător şi-a câştigat serviciul în primele opt game-uri. Andrei Pavel a reuşit break-ul şi a preluat conducerea la 5-4 pentru ca, pe propriul serviciu, să câştige şi următorul game şi, implicit, meciul şi să amâne pentru ultimul joc, în care Victor Hănescu îl va întâlni pe Go Soeda, deznodământul întâlnirii.

Este întotdeauna greu să revii după două seturi pierdute. Nu l-am subestimat pe Takao Suzuki nicio clipă. La ROMANIA SE MENTINE IN GRUPA MONDIALA A CUPEI DAVISvânătoare, nu trebuie să subestimezi niciodată ursul rănit, a spus Pavel la finalul meciului.

Mă durea cotul. Când am simţit că mă doare, mi-am dat seama că vor urma al patrulea şi al cincilea set. Norocul nu a fost, însă, de partea mea în ultimele seturi, a precizat Suzuki.
from prosport

Niciun comentariu: