marți, octombrie 23, 2007

Mafia a devenit una dintre cele mai profitabile organizatii din lume


Retailerii din Italia au devenit ingrijorati de raspandirea rapida a Mafiei si de influenta pe care aceasta a ajuns sa o detina atat in fata companiilor mici cat si a celor mari.

Mai mult, se pare ca Mafia a devenit una dintre cele mai bogate organizatii din lume, veniturile sale depasind 120 de miliarde de dolari in fiecare an, dezvaluie un raport al principalei asociatii a retailerilor din Italia. Prin comparatie, Apple, cu tot succesul telefonului iPhone, a PC-ului Macintosch si a playerului iPod, vandute impreuna in cateva zeci de milioane de exemplare, a inregistrat venituri de "doar" 24 de miliarde de dolari in ultimele 12 luni. Raportul arata ca aproximativ 7% din productia companiilor italiene ajunge la organizatia criminala.

De asemenea, acesta arata ca si unele dintre cele mai mari si cunoscute companii italiene “inchid ochii” la activitatile criminale, preferand sa negocieze cu Mafia decat sa denunte ca a fost abordata de catre aceasta la politie.

In acest moment, crima organizata este prezenta in toate ramurile economiei italiene, de la productia de alimente la turism, afaceri imobiliare si activitati financiare. Aproximativ 20% din magazinele italiene platesc o taxa pentru a-si putea desfasura linistiti afacerile. Lucrurile stau mai rau in Sudul Italiei, unde 8 din 10 magazine platesc acesta taxa.

Sursa: AFP

Niciun comentariu: