duminică, iulie 27, 2008

COMISIA EUROPEANĂ VA ANCHETA SITE-URILE DE INTERNET CARE OFERĂ TONURI DE APEL „GRATUITE”

Comisia Europeană va ancheta site-urile de internet care oferă tonuri de apel „gratuite” Site-urile de internet care oferă spre descărcare sonerii şi wallpaper-uri pentru telefonul mobil vor fi cercetate de o comisie a UE pentru a stabili dacă acestea îşi desfăşoara activităţile în legalitate, anunţă BBC. În prezent există peste 500 de astfel de site-uri care oferă tonuri de apel şi poze pentru telefonul mobil, peste 80% dintre acestea fiind suspectate că încalcă regulile de drepturi de autor, se arată într-un raport al Comisiei Europene eliberat joi.

Printre nereguli se numără informaţiile incomplete sau înşelătoare legate de costurile implicate de descărcarea sunetelor de apel, potrivit comisarului european Meglena Kuneva.

Numai în anul 2007, vânzarea de tonuri de apel a generat venituri de 691 milioane de euro, în condiţiile în care europenii deţin circa 495 de milioane de telefoane mobile.

O anchetă desfăşurată în Norvegia şi Islanda a arătat că peste 466 de firme care oferă posibilitatea descărcării de tonuri de apel au încălcat regulile impuse de CE. 268 de firme au prezentat nereguli în ceea ce priveşte preţul afişat, unele dintre ele neafişânu-l deloc. 399 de firma prezentau informaţii incomplete uilizatorului, 344 dintre acestea făcând-o într-un mod considerat înşelător de Comisia Europeană.

„Prea mulţi utilizatori devin victime ale acestor firme, având surpriza de a plăti mai mult decât fuseseră anunţaţi, sau descoperind costurile abia în momentul în care văd factura la telefonul mobil.” a declarat comisarul european.

Antena3.ro

Niciun comentariu: