luni, iulie 28, 2008

GEAMUL CU FUNCŢIE DE PANOU SOLAR. ALIMENTEAZĂ-ŢI GADGET-URILE PRIN USB





Geamul cu funcţie de panou solar. Alimentează-ţi gadget-urile prin USB Suntem obişnuiţi cu panourile solare de pe acoperişurile caselor, însă compania Nihon Telecommunication System Inc., cu sediul la Tokyo, a introdus o altă opţiune în acest sens, aducându-şi astfel contribuţia la salvarea planetei. Japonezii au dezvoltat geamurile cu celule fotovoltaice (photovoltaic cells / PV), anunţă Crunchgear.com.

Celulele au o eficienţă de generare a energiei situată între 7 - 8 la sută, şi 90 de procente în ceea ce priveşte oprirea razelor solare de a intra în cameră, mulţumită grosimii geamului, de 10,5 mm. În acest fel camera este mai răcoroasă iar costurile generate de utilizarea aerului condiţionat sunt reduse, conform Crunchgear.com.

Într-o zi însorită, geamurile – panou solar generează până la 70 de waţi pe metru pătrat de sticlă, suficient pentru a alimenta un computer sau a încărca un telefon mobil, potrivit producătorilor japonezi.



Există o singură problemă: cum conectăm PC-ul sau încărcătorul telefonului mobil la dispozitiv? Japonezii nu s-au gândit să încorporeze şi ceva care să îndeplinească rolul unei prize tradiţionale, singura astfel de conectivitate fiind asigurată de un port USB.

De asemenea, preţul cerut de Nihon Telecommunication System este cam piperat la cei 1.900 de dolari pentru un metru pătrat. Totuşi, compania se aşteaptă să vândă aproximativ 10.000 de astfel de geamuri pe an.

Fotografii: Crunchgear.com

Antena3.ro

Niciun comentariu: