joi, august 23, 2007

Cuba acuză Ungaria că este "lacheul" SUA

Cuba a criticat dur Ungaria, pe care o califică drept "lacheu" al Statelor Unite după ce a acordat azil politic unui număr de 29 de refugiaţi cubanezi deţinuţi la baza americană de la Guantanamo, anunţă AFP.

"Guvernul ungar acţionează ca un complice al imperiului (SUA). Exagerează. Îşi aşteaptă recompensa. Insistă, servil, să îi arate stăpânului său atotputernic şi agresiv că poate conta pe fidelitatea sa abjectă", se arată într-un comunicat al ministrului cubanez de Externe, publicat ieri pe prima pagină a presei oficiale.

Budapesta "minte şi sfidează" dreptul de azil, deoarece "ştie prea bine, ca şi şeful său, că aceste persoane nu sunt date în urmărire în Cuba. Cu atât mai puţin, «personalităţile opoziţiei cubaneze»", se adaugă în comunicat.

Ungaria a anunţat, sâmbătă, că va acorda azil politic unui număr de 29 de refugiaţi cubanezi deţinuţi la baza americană de la Guantanamo din Cuba, dintre care 17 sunt în greva foamei. Potrivit Ungariei, refugiaţii, printre care şi disidenţi, nu au fost predaţi autorităţilor cubaneze din cauza riscurilor de a fi urmăriţi în ţara lor.
from adevarul

Niciun comentariu: