vineri, august 24, 2007

Topul maşinilor de lux cu cele mai reduse costuri de întreţinere

Modelul 911 GT3 al celor de la Porsche a fost desemnata masina cu cele mai mici costuri de intretinere dintre autovehiculele sport de lux, informeaza Forbes. Motorul sau in sase cilindri, relativ mic in comparatie cu celelalte modele, a fost atu-ul sau, costurile de intretinere pentru acest model situandu-se la 19.396 de dolari pe an. Consumul “redus” a fost cel care i-a asigurat marcii germane prima pozitie deoarece cea mai mare parte a cheltuielor in fiecare an provenea din consumul de combustibil.

Costurile au fost calculate pe o perioada de cinci ani, la un rulaj de 15.000 de mile pe an, folosindu-se consumul mediu anuntat de producator si doar benzina recomandata de producator la pretul curent. De asemenea, in calcul au fost luate si costurile reviziilor si a altor reparatii care ar putea fi necesare in aceasta perioada.

Marcile Mercedes, BMW si Audi ocupa ultimele pozitii in top, iar posesorii modelelor G-Klasse, M6 Coupe si RS4 cheltuie, in medie, 26.544 de dolari, 24.578 de dolari, respectiv 22.619 de dolari in fiecare an pentru intretinerea masinii.
Sursa: Forbes

Niciun comentariu: