luni, octombrie 08, 2007

Prietenul prinţului William, ucis de talibani


Ofiţerul Alexis "Lex" Roberts (în vârstă de 32 de ani), descris de comandanţii săi drept "un om integru şi curajos cu cele mai mari perspective", a devenit militarul britanic cu cel mai înalt grad ucis în Afganistan de la începerea conflictului în urmă cu şase ani. El era, de asemenea, un prieten apropiat al prinţului William.

Ministerul Apărării a confirmat că Roberts a fost ucis de o bombă ascunsă pe şosea, care a explodat la trecerea vehiculului în care se afla.

Popularul ofiţer, care făcea parte din primul batalion al regimentului Royal Gurkha Rifles, conducea un convoi care se înapoia în baza din Kandahar, când s-a petrecut tragedia – pe data de 4 octombrie a.c. - în urma căreia au mai fost două victime (un mort şi un rănit).

"Prinţul William a fost foarte întristat când a aflat de moartea în luptă a lui Lex Roberts, pe care îl păstrează în memorie cu mare respect ca bun prieten şi comandantul său de pluton la Sandhurst.

Gândurile şi rugăciunile sale se îndreaptă spre soţia maiorului şi cele două fete ale lor", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Palatul Buckingham. Maiorul Alexis "Lex" Roberts a devenit un apropiat al prinţului William, în timp ce a fost îndrumătorul său în cariera de ofiţer la Academia Militară Sandhurst.
from adevarul

Niciun comentariu: