luni, octombrie 01, 2007

Renault, tot mai aproape de un Logan "verde" produs la Pitesti


Prototipul Renault Logan eco2, prezentat pentru prima oara in aceasta primavara, va fi lansat luna viitoare, cu prilejul evenimentului "Challenge Bibendum", care va avea loc in China.

Conceptul Logan eco2, care prezinta avantajul unui grad redus de emisii poluante, este asamblat in Romania, la Uzina Dacia din Pitesti, care a fost certificata ISO 14001 (autentificare necesara indeplinirii criteriilor eco2).

Dotat cu un motor dCi compatibil biodiesel, care va emite, potrivit producatorului, 97 g CO2 pe kilometru, Logan eco2 beneficiaza de optimizari si solutii tehnice care se vor regasi pe viitoarele autoturisme din gama Renault.

In prezent, 40% din vehiculele produse de constructorul francez, tot mai preocupat si el de problema protejarii mediului inconjurator, sunt clasificate eco2. Pentru obtinerea acestui statut, o masina trebuie sa intruneasca simultan trei criterii.

Mai intai, sa fie asamblata intr-o uzina certificata ISO 14001 (loc ce a cunoscut imbunatatiri continue in ceea ce priveste diminuarea consumului de apa si energie, a emisiilor, a poluarii vizuale si fonice).

Apoi, sa emita in atmosfera mai putin de 140 g CO2/km. Nu in ultimul rand, 95% dintre componente trebuie sa fie reutilizabile la sfarsitul ciclului de viata, iar cel putin 5% din plasticul utilizat sa fie obtinut in urma reciclarii.
from evz

Niciun comentariu: