miercuri, decembrie 05, 2007

Somnul Senatului "intoarce" Petrom la stat


Senatul a adoptat tacit (fara votul senatorilor) propunerea PRM de abrogare a privatizarii Petrom si rezilierea contractului de privatizare.



Reprezentantii Petrom ne-au spus ca proiectul nu are nicio sansa sa treaca de Camera Deputatilor, care este Camera decizionala. „Este o initiativa care nu a fost luata in seama de Senat si a stat pe ordinea de zi pana a fost adoptata tacit”, spun ei.

Initiatorii acestui act normativ care are doar patru articole sunt senatorul PRM Corneliu Vadim Tudor (foto) si deputatii PRM Gelil Esergep, Lia Olguta Vasilescu si Marius Iriza.

Primul articol abroga Legea 555 din decembrie 2004 privind unele masuri pentru privatizarea SNP Petrom SA, iar al doilea reziliaza contractul de privatizare prin care statul si OMV au incheiat vanzarea de actiuni.

„Acest act normativ a primit aviz negativ de la comisia juridica din Senat si de la guvern, iar acum a fost adoptat din intamplare”, ne-au spus reprezentantii Petrom. Acestia amintesc ca un contract nu poate fi anulat unilateral, ci doar cu acordul partilor, adica a cumparatorului OMV si a statului, reprezentat de Ministerul Economiei si Comertului si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, in calitate de vanzatori.
from evz

Niciun comentariu: