luni, iulie 02, 2007

Putin, luat in brate de tot clanul Bush


Ofensiva de sarm la Kennebunkport pentru repararea relatiilor cu Rusia.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a fost intampinat cu caldura, duminica, la resedinta familiei Bush din statul Maine, desi la ora actuala relatiile dintre Washington si Moscova sunt destul de reci. Fostul presedinte american George H.W. Bush l-a asteptat la aeroportul din apropiere, iar fiul sau, actualul locatar al Casei Albe, i-a intampinat pe sosea, impreuna cu sotia sa, Laura, si mama sa, Barbara.

Putin a raspuns acestor dovezi de amabilitate, aducand flori pentru cele doua doamne. Bush si-a salutat oaspetele cu un colocvial „Ce mai faci”, in timp ce Laura nu s-a jenat sa-i aranjeze gulerul liderului de la Kremlin, venit in tinuta sportiva, fara cravata. Cei doi sefi de stat au facut apoi o plimbare cu barca, prilej pentru a-i arata lui Putin domeniul, dar si pentru a avea o prima discutie.

In cursul serii de duminica a avut loc o prima reuniune informala, „intr-un context absolut neoficial si intr-o ambianta conviviala”, dupa cum a declarat presei ministrul rus de externe, Serghei Ivanov, care a participat la intalnire, alaturi de secretarul de stat american Condoleezza Rice.

Fara probleme concrete

Dupa cum a specificat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Serghei Prihodko, seful statului rus a fost surprins sa vada cat de bine sunt informati actualul presedintele american si fostul lider al Casei Albe despre ceea ce se petrece in prezent in economia rusa. In general, cei doi lideri mondiali au lasat la o parte chestiunile concrete si s-au concentrat asupra „filosofiei momentului actual”, a spus Prihodko.

Pentru a sublinia ceea ce-i uneste, cei doi sefi de stat au facut apel la istorie si, in special, „la alianta” dintre cele doua tari „in timpul anilor celui de-al Doilea Razboi Mondial”, a adaugat Prihodko. Bush jr. si Putin au fost de acord ca relatiile ruso-americane nu trebuie sa devina „ostaticele” campaniilor electorale din SUA si Rusia, a subliniat Lavrov.

Ieri-dimineata, cei doi lideri au avut o noua runda de discutii, inclusiv pe tema scutului antiracheta si statutului provinciei Kosovo, dar surse din ambele tabere avertizasera inca dinaintea intalnirii ca nimeni nu trebuie sa se astepte la mari rezultate de la aceste convorbiri.
Ca acasa. Grijulie, Laura Bush ii aranjeaza gulerul camasii oaspetelui care i-a adus flori

PE MALUL ATLANTICULUI

Kennebunkport, Casa Alba de vara

Resedinta de la Kennebunkport se afla in proprietatea familiei Bush de mai bine de un secol. Batranul presedinte Bush si sotia sa Barbara, impreuna cu cei sase copii ai lor, au petrecut aici multe veri si tot pe malul Atlanticului au petrecut la zile de nastere, sarbatori ori nunti.

In vremea in care Bush Sr. era presedinte, resedinta din Maine era poreclita „Casa Alba de vara”. Vila are noua dormitoare, patru livinguri, un birou, o biblioteca, sufragerie, bucatarie si mai multe terase. Langa casa se afla piscina, garajul, terenul de tenis, precum si o casa de oaspeti.
from evz

Niciun comentariu: