marți, iulie 03, 2007

S-a inventat ambalajul comestibil pentru produse


O metoda dezvoltata de Agricultural Research Service ( ARS ) foloseste produse bio nu doar lactate dar si combustibil pentru a crea o folie protectiva biodegradabila.

Cercetatorii inventivi au gasit faptul ca o proteina din lapte numita caseina combinata cu apa si glicerol , un bioproduct in productia de biocombustibil , produce o folie rezistenta la apa care poate fi folosita ca ambalaj comestibil pentru produsele alimentare.

Oamenii de stiinta au folosit CO2 ca si dizolvant prieten al naturii pentru a izola proteina din lapte in loc de acizi sau chimicale. Utilizarea CO2 a facut ambalajul comestibil si mai rezistent la apa si mai biodegradabil.

Rezultatul obtinut este un ambalaj stralucitor , transparent si complet comestibil. Ca si ambalajele obisnuite , materialul poate mari perioada de valabilitate a produselor de pe rafturi si sa protejeze alimentele pentru a nu fi afectate de mizerie , oxigen etc. Totodata poate fi folosit si pentru a oferi un aspect mai estetic. Folosinf astfel de inventii in locul petrochimicalelor , oamenii de stiinta vor sa creeze produse mai biodegradabile si sa reduca pierderile.
Tehnologia a fost dezvoltata de liderul cercatatorilor Peggy M. Tomasula si colegii sai si ARS Eastern Regional Research Center's Dayry Processing and Products Research Unit din Wyndmoor.
from USDA

Niciun comentariu: