sâmbătă, octombrie 20, 2007

BUTE, CAMPION MONDIAL!


Galateanul Lucian Bute a cucerit in aceasta dimineata titlul suprem la box profesionist, categoria supermijlocie, versiunea IBF.



Pugilistul roman Lucian Bute l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio, campionul „en-titre”. Galateanul, legitimat in Canada la Interbox, a obtinut cea de-a 17 victorie prin knock-out. Partida s-a disputat la Montreal, Canada.

Dupa Mihai Leu si Leonard Doroftei, Lucian Bute a devinit al treilea boxer roman din istorie care obtine un titlu mondial la profesionisti, centura IBF la categoria supermijlocie.

Bute era increzator inaintea partidei cu detinatorul centurii, columbianul Alejandro Berrio, care avea inaintea meciului in cariera 26 de victorii, dintre care 25 prin KO, si numai patru esecuri.

Bute ii calca pe urme ultimului campion mondial roman la box profesionist, Leonard Doroftei. El a ajuns la 20 de victorii din tot atatea partide la profesionism, 16 prin KO. Ultimul succes, cu australianul de origine cameruneza Sakio Bika, l-a propulsat pe Bute in postura de challenger oficial la centura mondiala a categoriei supermijlocie, versiunea IBF, a doua versiune, ca valoare, din boxul profesionist.

"Mister KO", asa cum este supranumit galateanul pentru cele 16 victorii pe care le-a obtinut inainte de limita, a multumit canadienilor care l-au incurajat din sala, dar si romanilor care s-au "trezit cu noaptea-n cap" pentru a-l sustine din fata televizoarelor.

"TE IUBESC, MAMA!", a strigat Bute imediat dupa ca a primit centura de campion.

Casele de pariuri din Canada il dadeau ca favorit pe romanul Bute care a luptat pentru o bursa de 150.000 de dolari.
from evz

Niciun comentariu: