luni, octombrie 15, 2007

Românii din Italia s-au delimitat de conaţionalii infractori, la mitingul Alianţei Naţionale


Câteva zeci de români au participat, sâmbătă, la Roma, la un miting organizat de Alianţa Naţională din Italia, delimitându-se de infracţiunile comise de conaţionali în Peninsulă. Liderul formaţiunii de centru-dreapta, Gianfranco Fini, le-a cerut imigranţilor să respecte legile Italiei sau să plece.

Principalul slogan al manifestaţiei, la care au participat sute de mii de italieni, a fost "Mai puţine taxe, oraşe sigure şi alegeri anticipate". În discursul său, Fini a cerut măsuri drastice împotriva sutelor de mii de imigranţi care vin în Italia fără intenţia de a se integra.

"Aici pot veni numai cei care lucrează cinstit. Italia nu poate risca creşterea xenofobiei şi a intoleranţei din cauza romilor care vin din România", a spus liderul Alianţei Naţionale. El a adăugat că "există mulţi criminali români, dar nu toţi românii sunt criminali". Gianfranco Fini a subliniat că mitingul nu i-a vizat pe români, ci guvernul Prodi şi politica sa de imigraţie.

Reprezentanţii Asociaţiei Românilor din Italia au precizat că au participat la demonstraţie pentru a le arăta italienilor că în niciun caz criminalitatea nu este o problemă de naţionalitate. Înăsprirea şi garantarea pedepselor, intensificarea luptei împotriva Mafiei şi a criminalităţii organizate, mai multe resurse pentru forţele de ordine şi mai multe forţe de ordine în teritoriu sau favorizarea imigraţiei din ţările care nu au creat probleme sunt numai câteva dintre cerinţele Alianţei Naţionale.

Fini a fost în tinereţe liderul unei mişcări neofasciste, iar până anul trecut a deţinut funcţia de ministru de externe în guvernul lui Silvio Berlusconi. Bannere gigantice, păpuşi cu chipul lui Prodi au fost purtate de manifestanţii îmbrăcaţi cu tricouri pe care scria "Prodi, du-te acasă!". "Deja suntem mai mult de 400.000 la manifestaţie", a spus un oficial al partidului.

Sprijin printre critici

Pe fondul criticilor şi dezbaterilor lansate de presa de la Roma, un deputat italian a luat apărarea românilor din Peninsulă. Basilio Germana, membru al formaţiunii Forza Italia, a afirmat, într-un interviu, că atât presa italiană, cât şi cea românească prezintă aspectele negative ale integrării imigranţilor români. Germana a mai afirmat că unii politicieni din Italia s-au folosit de episoadele negative care i-au avut în centru pe imigranţii români pentru a face declaraţii populiste sau electorale.

Niciun comentariu: