sâmbătă, decembrie 29, 2007

Şase motive pentru a face sex în fiecare săptămână


n timpul actului sexual se secretă endorfine care acţionează ca un calmant în organism

Cei care fac sex de câteva ori pe săptămână arată mult mai tineri
Contactul sexual care are loc în mod regulat (bineînţeles, dacă se iau toate măsurile necesare pentru protecţie) aduce numerose beneficii sănătăţii organismului uman, relevă un studiu efectuat la Universitatea din Columbia din Statele Unite ale Americii.

Sexul este bun pentru adulţi. Dacă se face în mod consecvent (cel puţin o dată pe săpătămână) este un foarte bun fortifiant pentru organism. Cercetătorii americani au descoperit o legătură între sex şi numeroasele beneficii fiziologice pe care acesta le aduce organismului, de la creşterea duratei de viaţă până la calmarea diverselor dureri.

Multe studii au ajuns la această concluzie, însă, încă nu se ştie dacă aceste beneficii sunt date de actul sexual în sine sau de corespondenţa emoţională care se crează între cei doi parteneri. Însă, trebuie concluzionat faptul că cei care fac sex au numeroase beneficii, care apar, în special, la femei, susţin cercetătorii.

Sexul frecvent creşte nivelul anticorpilor din organism cu peste 33%

Iată şase dintre acestea. În primul rând, cei care fac sex frecvent îşi măresc imunitatea organismului împotriva gripei şi a răcelii. Contactul sexual care are loc o dată sau de două ori pe săptămână creşte nivelul anticorpilor din corp cu aproximativ o treime.

Această descoperire a fost făcută publică în urma unui studiu realizat la Universitatea Wilkes din Pennsylvania. Un al doilea beneficiu adus de contactul sexual este faptul că ajută la arderea caloriilor. În timpul actului sexual se ard puţin mai mult de patru calorii pe minut.

Cu alte cuvinte, acest lucru ne ajută să slăbim şi trebuie considerat un exerciţiu de mişcare care trebuie făcut săptămânal. Sexul ajută şi la menţinerea frumuseţii. Într-un studiu efectuat la Spitalul Regal din Edinburgh, Scoţia, s-a studiat diferenţa dintre aspectul oamenilor care fac sex săptămânal şi cei care fac sex mai rar.

Astfel, un juriu a trebuit să privescă anumiţi voluntari şi să le ghicească vârsta. Cei care păreau cu şapte până la 12 ani mai tineri decât vârsta lor normală făceau sex, în medie, de patru ori pe săptămână. Cercetătorii au declarat că sexul ajută corpul să se menţină tânăr. Un motiv ar fi acela că, în cazul femeilor, sexul creşte nivelul estrogenului din corp, iar acesta menţine tenul ferm.

Sexul ajută şi la reglarea ciclului menstrual

Alt patrulea motiv pentru care este bine să se facă sex este că astfel se reglează ciclul menstrual. O serie de studii efectuate de endocrinologi au arătat că femeile care fac sex cel puţin odată pe săptămână au ciclul mult mai regulat decât cele care sunt abstinente sau care fac sex sporadic.

De asemenea, studiile au arătat că rezultatele sunt similare şi pentru cuplurile de lesbiene. Cercetătorii au declarat că esenţială este intimitatea şi nu atingerea orgasmului. Se pare că expunerea, în mod regulat, la un partener are efecte senzaţionale asupra sănătăţii.

De asemenea, sexul calmează şi durerile de cap. Pentru femeile care au dureri de cap este mult mai bine să facă sex decât să evite acest lucru. Faptul că în timpul actului sexual nivelul endorfinelor din corp creşte trebuie să fie un motiv puternic pentru a face sex.

Se ştie că endorfinele sunt un calmant natural al durerilor. Ultimul motiv pentru care este bine să se facă sex este faptul că astfel se previn accidentele. Femeile îşi folosesc muşchii din zona pelviană pentru a-şi controla fluxul urinar.

Pe măsură ce îmbătrânesc ele trebuie să-şi menţină aceşti muşchi în formă pentru a evita situaţiile jenante. Aceiaşi muşchi sunt stimulaţi în timpul actului sexual. Cu alte cuvinte, dacă se face sex se dezvoltă musculatura pelviană foarte folositoare la bătrâneţe.
from gandul

Niciun comentariu: