sâmbătă, decembrie 29, 2007

Kenya – invadată de turiste sexuale


Este un fel de reeditare a trecutului colonial al ţărilor africane
Dacă până acum se vorbea mai ales de „turism sexual” cu referire la bărbaţi, se pare că noţiunea trebuie extinsă (în spiritul drepturilor egale) şi la …femei. Numeroase „doamne”, multe dintre ele cu părul alb, foarte bogate, invadează plajele cu nisip fin de la Oceanul Indian din Kenya, în căutare de parteneri negri, tineri şi atletici, bineînţeles fără bani.

Potrivit celor declarate de oficialităţile implicate în turism, fiecare a cincea femeie mai vârstnică, singură şi bogată vine aici să-şi găsească un partener pentru o noapte-două. „Nu vrem să ne găsim un soţ şi nu este vorba nici despre dragoste” a declarat, sub acoperirea anonimatului, o doamnă venită din Marea Britanie.

„Îi cumpăr tânărului câteva lucruri frumoase, luăm masa împreună, iar cât timp este cu mine, nu trebuie să plătească pentru nimic. Amândoi căpătăm ceea ce vrem şi acest lucru nu se deosebeşte cu nimic de cazul în care bărbaţii invită fete tinere”, a declarat ea.

„Nu ne bucură dezvoltarea acestei ramuri a turismului”, a declarat Jake Grieves-Cook, preşedintele Oficiului kenyan de turism. El a povestit că a cerut ajutorul hotelierilor care încearcă, în astfel de cazuri, să pună beţe-n roate acestor oaspeţi. De pildă, nu le schimbă camerele single într-una dublă.

TURISTELE, EXPUSE UNUI RISC CRESCUT DE A CONTACTA HIV

Doamnele care vor să se distreze astfel dau dovadă de o mare doză de inconştienţă, deoarece 6,9 la sută din populaţia Kenyiei este purtătoare a virusului HIV, iar partenerele bogate nu prea doresc să se protejeze, afirmă Julia Davidson, cercetătoare în domeniul turismului sexual, de la Universitatea din Nottingham-Marea Britanie.

Ea a intervievat multe femei care consideră „o practică banală” sexul protejat în aventurile lor exotice. „Altele doresc, ca prin intermediul amanţilor săraci, tineri şi de culoare, să evoce atmosfera trecutului colonial. Este un fel de călătorie în timp în acest trecut, când servitori negri bine făcuţi îşi alintau stăpânele albe”, afirmă ea.

Dar în Kenya înfloreşte şi turismul sexual „tradiţional”. Potrivit unor evaluări efectuate de guvern, UNICEF şi organizaţia ONU pentru protecţia copilului, în patru zone de lângă Oceanul Indian, 15.000 de minore – o treime dintre fetele de 12-18 ani se prostituează ocazional, iar 3000 de persoane – atât fete cât şi băieţi – sunt implicate permanent în turismul sexual.
from gandul

Niciun comentariu: