sâmbătă, decembrie 29, 2007

De sărbători, românii petrec şi bat bine!


Tradiţii. Un Crăciun autentic românesc s-a aşezat peste ţară. Cum altfel? Nervi şi aglomeraţie pe şosele, accidente auto, aglomeraţie şi în spitale, pene de curent, beznă, căldură ioc (pe alocuri). S-a schimbat ceva? Nu prea.

Românii au petrecut în mod tradiţional, după ce au venit de hac porcului aşa cum au învăţat din moşi-strămoşi, sub privirile siderate, dar îngăduitoare ale Europei. Şi au petrecut bine din moment ce, tot în mod tradiţional, s-au întrecut la capitolul agresiuni, bineînţeles în urma consumului excesiv de alcool (şi în acest an, mult mai la modă decât excesul alimentar). Mărturie stau statisticile de la ambulanţă. Urmează revelionul. Să bateţi bine!

Amânare. Cu toţii ştim ce i-a adus Moş Crăciun lui Ludovic Orban, ministrul transporturilor. Nu, nu mă refer la întocmirea dosarului penal pe care i l-au deschis procurorii care s-au autosesizat citind în presă că liberalul a dat cu maşina peste o adolescentă (deşi părţile susţin sus şi tare că nu-i aşa!). Mă refer la amânarea unui verdict în acest dosar până după Revelion. Au şi băieţii de la Parchetul General nevoie de vacanţă. Ce, ei nu sunt oameni?

Fruntaşi. Nu cred că goana după cadouri are legătură cu clasarea oltenilor în fruntea unui top mondial. "Los Angeles Times" a publicat a doua zi de Crăciun un articol în care scrie că "oraşul obscur" Râmnicu Vâlcea a devenit "centrul global al fraudei pe internet şi prin cardul de credit".

Nu-i contrazic, ştiu că suntem un popor de meseriaşi, dar declaraţiile expertei trimise la faţa locului să investigheze situaţia sunt curate bazaconii. "Nu poţi să ştii în cine să ai încredere. Nu poţi să foloseşti telefonul fix din camera de hotel. Când ieşi afară, poţi să-i vezi pe hackerii locali în maşini, învârtindu-se în jurul hotelului". Aşa-i când vezi prea multe filme americane!
from adevarul

Niciun comentariu: