vineri, decembrie 28, 2007

Omul de ştiinţă britanic Richard Dawkins vrea să facă din atei persoane respectabile


Biologul britanic Richard Dawkins, cunoscut datorită înverşunării cu care promovează ateismul, va susţine, la începutul lui 2008, o serie de conferinţe în Statele Unite.

El urmăreşte să schimbe imaginea pe care o are ateismul, fiind sustinut în demersul său de specialistul în advertising Robin Wight, autorul cunoscutului slogan "The future is bright, the future is Orange".

Seria de conferinţe va coincide cu începutul alegerilor prezidenţiale primare din SUA, unde orice candidat care se declară ateu pierde din start orice şanse de a mai câştiga alegerile.

Campania, finanţată de o fundaţie caritabilă infiintata de Dawkins, va fi reluata in 2009, cu ocazia implinirii a doua sute de ani de la nasterea lui Charles Darwin. Atunci conferintele vor fi sustinute in mai multe tari din lume, Dawkins sperand sa schimbe complet perceptia asupra ateismului.

În acest sens, Wight a declarat că se gândeşte la noi denumiri pentru atei: "realişti", "luptători ai faptelor" şi "inteligenţi" sunt doar câteva dintre variantele pe care le ia în considerare.

Richard Dawkins, în varsta de 66 de ani, este profesor la Universitatea Oxford si a devenit cunoscut in 1976, odata cu publicarea lucrarii Gena Egoista, care ofera o perspectiva noua asupra teoriei evolutioniste.
from adevarul

Niciun comentariu: