vineri, decembrie 28, 2007

Vlad Stan: „Sunt un om al internetului”


Strada32.com şi Zazazoo.ro sunt două dintre proiectele cu care fostul director general Vodanet Media îşi face intrarea ca antreprenor online.

După 7 ani, Vlad Stan a schimbat funcţia de director general la Vodanet Media, agenţie de publishing şi advertising online, cu antreprenoriatul în internet. Cele 40% din acţiunile pe care le deţine în companie intenţionează să le vândă unui fond de investiţii străin cu putere financiară mare.

Vânzarea procentelor din Vodanet Media l-ar putea face pe Vlad Stan un milionar în euro în domeniul online, alături de afacerişti precum Liviu Dumitraşcu, deţinătorul portalului ­eJobs.ro.


Voci din domeniu apreciază că maximul pe care Stan îl poate obţine pentru acţiunile Vodanet, companie cu o cifră de afaceri de aproximativ 700.000 de euro, este de 9 milioane de euro. Suma minimă este de 3,5 milioane de euro. „Vreau să vând către un investitor strategic care are nu doar forţa financiară, ci şi experienţa în domeniul online. De exemplu, un investitor precum Yahoo, AOL sau MSN. O a doua variantă ar fi listarea acestor acţiuni la Bursă. Doar că ele trebuie să crească, să fie considerate profitabile, să le crească valoarea şi cota de piaţă. Momentan, cifra de afaceri a site-ului acasa.ro este de 600.000 ", spune Stan.


„Sunt un om al internetului. Am încredere că mediul online din România se va dezvolta şi că în următorii cinci ani vom putea să listăm site-uri la Bursă", adaugă el.

Directorul devine antreprenor

„Bijuteriile" companiei, pe care Stan le-a coordonat, sunt portalul acasa.ro, care ocupă poziţia a doua în clasamentul făcut de Studiul de Audienţă şi Trafic Internet (SATI), şi ele.ro, site adresat femeilor. Cel care a preluat frâiele este Cristian Diţoiu. După şapte ani, el părăseşte Vodanet Media pentru a se focaliza pe antreprenoriat online.


„Am plecat de la Vodanet din cauza diferenţelor de principii şi viziuni cu ceilalţi acţionari ai NCH Broadhurst (fond de investiţii american cu afaceri de 300 milioane de euro în România) cu care suntem asociaţi de doi ani şi care deţin 60% din acţiuni. Compania trebuia să se poziţioneze ca un investitor financiar, dar începuse să se implice şi în managementul companiei, iar eu vedeam altfel lucrurile în online", precizează Vlad Stan.


Acum un an, un alt „om al internetului" a ieşit din parteneriatul cu NCH: Orlando Nicoară, director general la Media Pro Interactiv. „În ceea ce îl priveşte pe Orlando Nicoară, pot spune că sunt prieten bun cu el. Atât cât înseamnă o prietenie în business. Noi doi am fost parteneri mai mult şi ne-am înţeles bine: există respect. Am avut multe experienţe împreună, am trăit şi bine, şi rău", spune Stan.


Proiecte noi pe piaţa online din România


„Orlando este şi el antreprenor pentru că a avut curajul să accepte o funcţie de management la Media Pro Interactiv. Nu am luat plecarea lui de la NetBridge ca pe o trădare. E adevărat că am avut unele probleme, dar am înţeles mai târziu care au fost motivele lui: le-am aflat pe pielea mea. Netbridge-ul a pierdut foarte mult după plecarea lui Orlando Nicoară: le-a luat un an pentru a redresa afacerea şi pentru a o aduce la acelaşi nivel la care a lăsat-o el", adaugă fostul director general Vodanet.


„Vreau să formez echipe. Eu vin cu know-how, relaţii şi cu puţinii bani pe care îi am acum. Nu o mai iau de la început, nu mai construiesc site-uri. Vreau să intru în afaceri ca partener", adaugă Stan. Site-urile Strada32.com şi Zazazoo.ro sunt proiecte noi în care „viitorul antreprenor" este doar partener.


Compania românească Lasalle Corp. a investit circa 20.000 de euro în Strada32.com, un site prin care românii din SUA pot trimite cadouri rudelor din România. Proiectul e pe piaţă de o lună şi, după cum spune Stan, are deja destul de multe comenzi. Strada32.com se adresează în special românilor cu venituri peste medie din afara ţării.


Acţionarii companiei­ şi cei care au finanţat investi­ţia până în prezent sunt Mirela Ciucur, general manager la Lasalle Corp., şi Liviana Mustafa, operations manager la aceeaşi companie. Zazazoo.ro este mai nou şi „este sub aşteptările noastre", declară Vlad Stan.

PIASA ONLINE, DESPRE VLAD STAN

Orlando Nicoară, director general la Media Pro Interactiv, se aştepta să plece de la Vodanet, dar nu îl interesează motivele pentru care a făcut-o. El adaugă că Vodanet pierde antreprenorul care a lansat compania şi managerul care a condus-o aproape 10 ani. Împreună cu Mihai Păun de la Active Soft l-a convins să accepte NCH-ul ca partener în Vodanet.


n Val Voicu, director general Adevolution, afirmă că nu a fost surprins că a plecat pentru că au mai fost oameni care au părăsit NCH. În plus îl priveşte cu mult respect şi admiraţie pentru ce a reuşit în ultimii ani şi ştie că are şanse de reuşită cu noile proiecte.
from adevarul

Niciun comentariu: