duminică, mai 25, 2008

Marea Britanie oferă 3.000 de lire hoţilor emigranţi care acceptă să plece


Guvernul britanic a gasit o solutie „ingenioasa”, dar cam scumpa de a scapa de emigrantii care fura nestingheriti. Cei care accepta 3.000 de lire sterline trebuie sa paraseasca teritoriul Marii Britanii de a doua zi.

Cu toate acestea, sistemul nu functioneaza. Un hot algerian, care era imbracat la patru aces si subtiliza portofele, bani, pasapoarte sau chei de automobile de la turistii celor mai scumpe hoteluri londoneze, a fost „platit” sa plece. A plecat. Si s-a intors din Franta, a doua zi, cu ajutorul trenului Eurostar.

Programul instituit de oficialitatile britanice, cunoscut sub numele de"Voluntary Repatriation" este propus tuturor emigrantilor care sunt prinsi furand, in cazul unor infractiuni fara violenta. Guvernul s-a gandit ca este mai ieftin sa le dea hotilor bani de buzunar si sa ii trimita acasa, decat sa ii tina in inchisorile britanice, unde ar putea deveni chiar cetateni britanici.

Algerianul a fost prins cu ajutorul camerelor de supraveghere, care impanzesc capitala Marii Britanii, in timp ce fura o poseta semnata Louis Vuitton si a fost inchis pentru ani. Dupa ispasirea pedepsei, va fi deportat sub paza armata pana in tara natala.

Data: 23 mai 2008

Sursa: dailytelegraph, capital.ro

Niciun comentariu: