joi, mai 29, 2008

TURNURILE DE PESTE 20 DE ETAJE SUFOCĂ TRAFICUL DIN BUCUREŞTI

Sinteza Zilei: Turnurile de peste 20 de etaje sufocă traficul din BucureştiBucureştiul este asediat de clădirile turn, de 27-30 de etaje. Cinci astfel de clădiri au venit la aprobare, miercuri, la ultima şedinţă a Comisiei tehnice de urbanism dinainte de alegeri, întărind ideea că mandatul de primar general al Bucureştiului al lui Adriean Videanu a fost mandatul turnurilor. Deşi construcţia lor va sufoca şi mai mult Capitala, arhitectul-şef al oraşului, Adrian Bold, a declarat pentru Gândul că prin construcţia a trei dintre cele cinci turnuri „se consolidează centrul oraşului şi se vor atrage investitori în partea de Sud a Capitalei”.

Prezent în emisiunea Sinteza Zilei, Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a declarat însă că aceste construcţii sunt „o problemă pentru Bucureşti, o bătaie de joc faţă de vecini”. „Este o bătaie de joc pentru că toţi candidaţii vorbesc de trafic, care se sufocă şi se va sufoca în continuare pentru că aceste turnuri se construiesc pe nişte străzi făcute acum zeci de ani. Ca să ajungă funcţionarii în turnurile respective vor trece pe aceste străzi, care au fost proiectate pentru clădiri cu 2-3 etaje, nu cu 20 şi de aceea se va sufoca traficul”, a spus Mugur Ciuvică.

„Primul turn, cu 27 de etaje, este poziţionat pe bulevardul Ionescu Siseşti, într-o zonă în care acum nu sunt decât vile cu cel mult două etaje, şi unde până de curând era doar un drum de ţară. Al doilea turn se află la Piaţa Muncii, la intersecţia cu Bulevardul Basarabia, chiar în coasta unei biserici”, notează Gândul.
Continuarea pe antena3.ro

Niciun comentariu: