duminică, mai 25, 2008

Bolnav de ciroză, Cristian Paţurcă a fost evacuat în stradă

România anului 2008. În timp ce unii se bat cu pumnii în piept cât de naţionalişti sunt ei pentru că susţin o piesă la Eurovision, a cărei alegere este controversată şi continuă să fie, având în vedere că fostul sistem PCR (pile, cunoştinţe şi relaţii) încă funcţionează, simbolurile perioadei post-decembriste trăiesc în mizerie. Aceşti oameni au fost trecuţi în uitare şi chiar umiliţi.

Cristian Paţurcă este cel mai bun exemplu. Deşi mulţi dintre noi se vor întreba cine este, cei care s-au aflat în Piaţa Universităţii, în 1990, cu siguranţă îşi amintesc celebru „Imn al golanilor”. Acum câtva timp, despre folkist se aflase că suferă de ciroză şi că a fost internat în stare gravă de două ori, începând din decembrie anul trecut.

Dar nici boala şi nici rolul său în istoria recentă, el fiind cel care cândva ne făcuse să credem în ceea ce înseamnă o Românie adevărată, curată şi liberă, nu au împiedicat autorităţuile române să îl evacueze, miercuri, dintr-o casă naţionalizată direct în stradă.
„Nu am primit niciun fel de somaţie. În această dimineaţă am fost luat pur şi simplu din pat de executori, care au venit împreună cu jandarmeria şi au înconjurat casa. Nu am unde să mă duc, deocamdată, sunt pe stradă, am fost luat din scurt”, a declarat Paţurcă pentru Ziarul.

Fără să i se asigure o altă casă, aşa cum ar fi fost normal, Cristian Paţurcă îşi va petrece restul de viaţă pe străzi. Atât cât i-a mai rămas. Este România anului 2008, ţara în care a crezut şi pentru spiritul căreia a luptat. Cu siguranţă, astăzi nimeni nu mai ştie adevăratul sens al naţionalismului. Pierdut şi el în negura timpului, ca şi versurile: „Mai bine haimana, decât trădator/Mai bine huligan, decât dictator/Mai bine golan, decât activist/Mai bine mort, decât comunist”.

Ascultaţi celebrul „Imn al golanilor”

sursa vdtonline.ro

Niciun comentariu: