sâmbătă, decembrie 15, 2007

Google lanseaza Knol, concurentul Wikipedia




Compania Google a luat decizia de a crea o enciclopedie on-line intitulata Knol, realizata de persoane care navigheaza pe internet identificate, si care va contine publicitate - o initiativa ce va concura direct enciclopedia participativa Wikipedia, care domina la ora actuala acest sector al internetului, transmite astazi France Presse.

"Exista milioane de persoane care detin cunostinte utile pe care ar dori sa le impartaseasca", explica Google pe blogul sau oficial, precizand ca "la inceputul saptamanii am cerut mai multor persoane selectionate sa incerce un instrument nou si gratuit pentru a scrie articole, pe care Google il numese "knol" (prescurtarea de la "knowledge", care inseamna "cunoastere" in limba engleza).

"Obiectivul nostru este sa-i incurajam pe cei care cunosc o anume tema sa scrie un articol de referinta", adaugă Google.

Spre deosebire de Wikipedia, in cazul careia articolele sunt redactate in colaborare si in general anonime, fiecare articol va fi semnat si scris de un singur autor, desi Google va permite internautilor sa adauge comentarii, continuturi aditionale, referinte si fotografii.

O alta deosebire fata de Wikipedia, care este o fundatie fara scop lucrativ, este publicitatea, din care o parte va reveni companiei Google.
from citynews

Niciun comentariu: