miercuri, decembrie 12, 2007

Se pregăteşte Yahoo.ro


Yahoo!, rivalul companiei Google, se va lansa, la începutul anului viitor, pe piaţa din România, informează publicaţia Business Standard, citată de NewsIn.

Prima comunicare oficială a Yahoo! cu privire la lansarea la nivel local va avea loc înainte de sfârşitul anului. Principalul competitor al Yahoo! pe piaţa globală, Google, este prezent pe piaţa locală printr-un consultant.

Secretarul de stat din Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI), Zoltan Somodi, a confirmat pentru Business Standard că, la începutul lunii noiembrie, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii MCTI şi cei ai Yahoo! Anglia.

Scopul acesteia a fost să analizeze şi să afle mai multe informaţii despre posibilitatea deschiderii unui centru de dezvoltare software în regiune printre atuuri fiind personalul bine pregătit şi ieftin şi apartenenţa la UE.

Yahoo! estimează rezultatele financiare pentru anul 2007 în jurul valorii de cinci miliarde dolari (3,4 miliarde euro). Venitul brut al Yahoo! a crescut, în al treilea trimestru din 2007, cu 12%, faţă de perioada similară a anului trecut, până la 1,77 miliarde dolari (1,1 miliarde euro). Excluzând plăţile către partenerii din sectorul publicitar, venitul a crescut cu 14%. În ciuda acestor rezultate, Yahoo! este confruntat cu o provocare mult mai mare, având în vedere că grupul rival, Google, înregistrează un ritm de creştere de patru ori mai mare.

Pe piaţa de servicii de mesaje instant, compania Yahoo! avea în septembrie aproximativ 27,7 milioane de utilizatori, mai mult cu 19%, faţă de perioada similară a anului trecut. Rivalul AOL a raportat circa 30 milioane de utilizatori.
from adevarul

Niciun comentariu: