miercuri, decembrie 12, 2007

McDonald's UK: amendă 225 $ pentru clienţii care uită să mai plece!

Lantul fast-food american McDonald's a gasit o solutie ingneioasa pentru a restrictiona timpul pe care clientii il petrec in mod „abuziv” in restaurantele sale din Marea Britanie: amenda! Este vorba de parcarile care apartin de McDrive, in care esti obligat sa stai maximum 45 de minute, altfel esti ars cu o amenda de 225 de dolari.

Masura a fost luata in 40 de restaurante aglomerate din Marea Britanie, unde trebuie sa comanzi, sa mananci si sa parasesti incinta in 45 de minute, altfel masa se trannsforma intr-o cina romantica la restaurant de lux, evident doar prin prisma banilor de amenda.

Compania a incheiat un acord cu un partener care se ocupa de „partea murdara”, respectiv este conectat la baza de date a Politiei Rutiere si poate afla datele de inmatriculare. Din momentul in care comanzi esti contorizat si trebuie sa te misti repede.

Clientii care nu vor sa plateasca amenda sunt dati in judecata si sunt amenintati cu penalitati usturatoare.

Solutia a fost luata pentru a descuraja abuzurile asupra locurilor de parcare, multi „pseudo-clienti” cumparand ceva modic dupa care lasau masina in parcare o zi intreaga. Varianta de a plati amenda a fost aleasa, pentru a evita imagini penibile cu masini tractate pe platforma sau cu rotile blocate.

Sursa: FOX News

Niciun comentariu: