marți, decembrie 11, 2007

Studiu - Fără acrilamide


Companiile din industria alimentară pot reduce concentraţia de acrilamide, substanţe care duc la apariţia cancerului, cu până la 80%, se arată într-un studiu publicat de Confederaţia din Industria Alimentară a UE.

Recomandările se referă la firmele care procesează cartofi, cereale şi cafea. Cercetătorii au ajuns la concluzia că trecerea cartofilor printr-un proces de blanşare (opărire) reduce apariţia acrilamidei cu 50%. De asemenea, cercetătorii au arătat că, dacă s-ar folosi alte metode de prăjire a cartofilor, consumatorii nu ar mai fi supuşi riscului de apariţie a cancerului. De asemenea, au studiat şi noi metode pentru micşorarea cantităţii de acrilamide din pâine, arătând că acidul aspartic este cel care poate fi folosit în acest caz.

Sfatul lor a fost ca întreaga atenţie a producătorilor să se concentreze pe compoziţia premixurilor utilizate. Studiul mai arată şi faptul că este important şi modul în care fermentează drojdia. Cercetătorii recomandă, de asemenea, adăugarea de glicină.
from jurnalul

Niciun comentariu: