joi, aprilie 17, 2008

Bataie pe notebook-uri ieftine

Bataie pe notebook-uri ieftine

Producatorul american de calculatoare personale Dell, numarul doi mondial, va intra pe segmentul notebook-urilor ieftine, cu un laptop al carui pret de baza ar urma sa fie 399 de dolari.
Pana la sfarsitul anului, producatorul taiwanez Compal, unul din subcontractantii Dell, ar urma sa-i livreze grupului american intre unul si doua milioane din aceste notebook-uri. O sursa din interiorul Compal a estimat ca lansarea pe piata a noului produs ar urma sa aiba loc in iunie.
Un purtator de cuvant de la Dell a confirmat lansarea noului laptop, care ar urma sa concureze cu cel lansat acum doua zile de rivalul Hewlett-Packard (HP). “Esentialul este ca vom intra pe piata cu produse care sunt mai ieftine, mai usoare si vor fi destinate utilizatorilor mobili intr-o maniera foarte rentabila”, a spus Colleen Ryan, purtator de cuvant la Dell.
Modelul lansat de HP, cel mai mare producator mondial de PC-uri, va avea un pret de comercializare “mai mic de 500 de dolari” si va fi destinat in special scolarilor. Pentru moment, modelul care domina segmentul notebook-urilor ieftine este Eee PC, produs de grupul taiwanez Asus, care se comercializeaza incepand din ctombrie 2007 la un pret de 299 de dolari.
sursa iasiplus

Niciun comentariu: